Dödsfall och slavliknande arbete vid VM-bygge

Korruption, dödsfall och slavliknande förhållanden vid arenabyggandet inför fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Det rapporterar det norska fotbollsmagasinet Josimar.

Zenit arena som håller på att byggas i S:t Petersburg ska användas under fotbolls-VM har hittills blivit en dyr affär, kantad av korruption och skandaler.

Det är det norska fotbollsmagasinet Josimar som avslöjat hur nordkoreanska gästarbetare lever och arbetar under slavliknande förhållanden vid arenabygget. En nordkoreansk byggnadsarbetare hittades död i en kontainer utanför arenan.
- De är helt utmattade, fysiskt och psykiskt. Deras pass är omhändertagna och om de klagar vet de att det får konsekvenser för dem själva och deras familjer i Nordkorea, säger Olga Tseitlina, en rysk människorättsadvokat, till Josimar.
En av hennes klienter ska ha tjänat fem amerikanska dollar per månad. Resten av lönen tog den Nordkoreanska staten. Den ryska VM-kommittén säger dock till Josimar att alla arbetare som jobbar på arenan gör det under lagliga förhållanden...........

 

Källa: byggnadsarbetaren.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-04-07

Källa: http://www.byggnadsarbetaren.se/2017/04/dodsfall-och-slavliknande-arbete-vid-vm-bygge/

Annonser