Polska Unihouse vann historisk upphandling

Det polska byggföretaget Unihouse har fått kontrakt med fastighetsbolaget AB Botkyrkabyggen att genomföra nybyggnation av projektet Kv Kantorn 2 i Tumba, Botkyrka kommun. 

– Det här är vår första totalentreprenad i Sverige, och det blir ett stort och viktigt steg för företaget, säger Michal Urbankowski, ansvarig för den svenska marknaden på Unibep.   
– Det här kan vi se som en genombrottsaffär, säger Ulf Viktorsson, teknisk chef på Botkyrkabyggen.

Kvarteret Kantorn 2 i Tumba består av fyra tvåvåningshus. Bostäderna kommer blockförhyras av kommunen som i sin tur hyr ut lägenheterna till nyanlända personer som fått uppehållstillstånd. Botkyrkabyggen har sökt ett tillfälligt bygglov om fem år för bostäderna på Kantorn 2. Efter den tiden kan bostäderna komma att användas till andra ändamål, till exempel ungdoms- eller studentlägenheter.

Den polska modulhustillverkaren Unihouse, som ingår i Unibep-koncernen, har upphandlats som totalentreprenörer för projektet. Nyproduktion av Kantorn 2 ingår i ett treårig ramavtal Modulbostäder 2017 för AB Botkyrkabyggen.  Unibep vann den offentliga upphandlingen på pris, leveransdatum och ett antal "övriga kvalitetsfaktorer", enligt Botkyrkabyggen.

 

Källa: byggvarlden.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-06-01
 

Källa: http://www.byggvarlden.se/polska-unihouse-vann-historisk-upphandling-112271/nyhet.html

Annonser