Experter om risker med plast i fasadmaterial

Efter den fruktansvärda branden i västra London väcks frågor om samma sak kan hända i Sverige. Experter som Fastighetstidningen varit i kontakt med menar att den stora faran är om cellplastisolering hanteras fel i själva byggskedet.

Hittills har 17 personer omkommit i den stora brand som igår bröt ut i 24-våningshuset i västra London. Men flera personer som befann sig i byggnaden saknas fortfarande.

Samtidigt som den fruktansvärda statistiken ställs samman väcks många frågor om vad om orsakade det våldsamma brandförloppet. Uppgifter pekar på att fasaden som nyligen renoverades kan sakna brandbarriärer. Officiella dokument visat att isoleringsmaterial av plast använts under panelerna som har fästs på utsidan av byggnaden. BBC skriver om att samma fasadmaterial använts i andra byggnader som drabbats av bränder.

Nu ställer naturligtvis många frågan: Kan detta hända även här?

– Det är svårt att säga utan att veta mer om konstruktionen i Grenfell Tower. Dessutom har vi ingen nationell kartläggning av byggnadsbeståndet eller hur väl vi uppfyller gällande regler, säger brandexperten Michael Strömgren på RISE Research Institutes of Sweden......

 

Källa: fastighetstidningen.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-06-16

Källa: http://fastighetstidningen.se/experter-om-risker-med-plast-i-fasadmaterial/

Annonser