Säkrare bygge med digital avvikelserapportering

På Fabeges kontorsprojekt Pelaren i Söderstaden åtgärdas alla säkerhetsbrister inom två dagar. Genom att använda den mobila applikationen Buildsafe ser man till att inget faller mellan stolarna. Skyddsrondsarbetet har fått bättre struktur och ökad delaktighet – och så spar det tid.

– Tiden mellan upptäckt och åtgärd blir kortare, säger Tore Lennartsson, produktionschef och Bas-U på byggbolaget Zengun.

Jones Ali, projektingenjör på Zengun, stannar till under sin skyddsrond genom Fabeges byggprojekt Pelaren i den framväxande Söderstaden i södra Stockholm. Han tar en bild med sin läsplatta och rapporterar in några data i systemet Buildsafe som han använder för att rapportera avvikelser vid sina skyddsronder.

– Jag tyckte att det var lite stökigt, så jag tog en bild som nu skickas direkt till ansvarig person. Sedan kan han eller hon gå in och se vad som ska göras. Åtgärda och sedan skicka en bild till systemet som visar att det är fixat, så att jag ser att bristen är åtgärdad, berättar Jones Ali.

Det här sättet att genomföra skyddsronden sparar mycket tid...........

 

Källa: byggindustrin.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-06-21

Källa: http://byggindustrin.se/artikel/nyhet/sakrare-bygge-med-digital-avvikelserapportering-25262

Annonser