Största arena- och bostadssatsningen någonsin i Göteborg

Nu presenteras ett nytt stadsutvecklingsförslag i Göteborg. Ett nytt Scandinavium, nytt Valhallabad, 5 000 bostäder, 5 000 arbetsplatser och tre nya multisportshallar för breddidrotten samt en ny Lisebergshall ingår i förslaget.

Initiativet är ett syfte att utveckla området mellan Nya Ullevi och Svenska Mässan. Ett område mitt i dagens evenemangsområde som idag är underutnyttjat och som skapar en barriär i staden. Förslaget presenteras av Plats för Göteborg, som är ett konsortium med Riksbyggen, Balder, Castellum, HSB, Platzer, Skanska, Stena Fastigheter, Wallenstam, arkitekterna Semrén Månsson, White, Wingårdhs samt tekniska konsulter Sweco. 

– Riksbyggen har haft verksamhet i Göteborg sedan starten 1940 och vi har en mycket långsiktig syn på vår roll som samhällsutvecklare. Vi vill därför vara med och bidra till det förslag som kan leda fram till ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborgs historia. Stadsutvecklingsförslaget som Plats för Göteborg nu presenterar är inte bara bra för hela Göteborg utan även för hela Sverige, säger Michael Ekberg, regionchef för Riksbyggen i Göteborg.......

 

Källa: byggvarlden.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-10-19

Källa: http://www.byggvarlden.se/storsta-arena-och-bostadssatsningen-nagonsin-i-goteborg-116680/nyhet.html

Annonser