Effektivare process med digital skiss

Digitala ritningar blir allt vanligare i svenska byggprojekt och pappersritningar byts ut mot skärmklick på byggarbetsplatserna. Att skippa pappersritningar kan spara både tid och pengar. Det är erfarenheten i NCC:s byggprojekt Lunds tingsrätt, där man valde att köpa in en stor pekskärm-tv.

–  Det har varit jättelätt att få med personalen på det här eftersom det förenklar så mycket. Vi har över 400 ritningar i projektet och det går mycket lättare att läsa dem på pekskärms-tv där man dessutom kan förstora ritningarna och rita i dem, säger Jonas Högberg, platschef på Lunds tingsrätt.

Lunds tingsrätt ska ersätta den gamla tingsrätten och byggs som en 12 400 kvadratmeter stor byggnad disponerad på sju plan varav ett finns under mark. Fojab arkitekter har ritat huset i koppar, glas och kalksten och huset är väldigt speciellt med få räta vinklar.

– Att jobba digitalt underlättar extra mycket i ett sånt här avancerat projekt, när det finns så många fler ritningar att hantera. Tidsbesparingen och kostnadsbesparingen blir ännu större här, säger Jonas Högberg.......

 

Källa: byggindustrin.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-10-26

Källa: http://byggindustrin.se/artikel/nyhet/effektivare-process-med-digital-skiss-25845

Annonser