Stora skillnader mellan kommunernas taxor och avgifter

80 procent dyrare el, värme, avfall och vatten i Sveriges dyraste kommun än i den billigaste. Tanum ligger en dryg tusenlapp över billigaste kommunen Luleå. Det visar årets Nils Holgersson-rapport som kartlägger avgifter och taxor för flerbostadshus i landets alla kommuner.

Vad konsumenterna måste betala för tjänsterna vatten, avlopp, el, uppvärmning och att vårt avfall varierar stort mellan landets kommuner. I den dyraste kommunen, Tanum, betalar boende i en trerumslägenhet 2 415 kronor i månaden för detta. I Luleå betalar de 1 359 kronor för samma tjänster.

– Ofta handlar det om verksamheter med dålig konkurrens och där konsumenterna har små möjligheter att påverka priserna. Leverantörerna måste bli bättre på att fokusera på konsumenten. Främst är det elnätskostnaderna som ökat kraftigt, ett mönster vi sett i flera år och över hela landet, säger Jennie Wiederholm, ordförande för Nils Holgersson-gruppen, i ett pressmeddelande.

Priserna på samtliga nyttigheter har dessutom ökat betydligt mer än inflationen sedan 1996, vilket oroar Nils Holgersson-gruppen.......

 

Källa: vvsforum.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-10-26

Källa: http://www.vvsforum.se/nyheter/2017/oktober/stora-skillnader-mellan-kommunernas-taxor-och-avgifter/

Annonser