Swecon slår försäljningsrekord

Swecon går mot ett rekordår. Hittills i år har företaget sålt nästan 1 500 nya maskiner, vilket är den bästa siffran i företagets historia. Samtidigt tar man marknadsandelar.

Förra året slog Swecon, som är Volvos svenska återförsäljare, försäljningsrekord med 1 250 sålda maskiner. Omsättningen var då 3,3 miljarder kronor. Och det blir nya rekord i år.

– Ingen hade väl trott att vi, och för den delen hela marknaden, skulle nå upp till de nivåer vi ser nu. Vi kommer att ha sålt 1 500 maskiner när året är slut. Vi ökar omsättningen med drygt 15 procent och närmar oss fyra miljarder, säger Christer Söderberg som är vd på Swecon.

Bakom rekordsiffrorna ser han en kombination av att både husbyggnad och byggande av infrastruktur går på högvarv just nu, och det skapar ett tryck på nya maskiner. Dessutom har det faktum att ett begränsat antal länder går bra just nu, gjort att Swecon har kunnat få loss de maskiner man beställt från Volvo. Under högkonjunkturen 2007 hade Swecon leveranstider på ett år. Idag ligger den på tre månader.........

 

Källa: maskinentreprenoren.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-11-09

Källa: https://maskinentreprenoren.se/swecon-slar-forsaljningsrekord/

Annonser