Hans Lind: Staten bör driva igenom en bostadskrasch

Sverige behöver en rejäl bostadskrasch pådriven av staten för att vi ska få en sund bostadsmarknad, enligt Hans Lind, professor i fastighetsekonomi. Han hävdar att staten ska garantera att det byggs billiga bostäder trots att marknaden går ner och att räntorna måste höjas – allt för att pressa ner bostadspriserna.

Den senaste tiden har en liten prissänkning på bostäder noterats sedan toppnoteringen i slutet på sommaren vilket bland annat tros bero på ökat utbud av bostäder. Finansinspektionens senaste förslag om amorteringskrav ser ut att bli verklighet då regeringen säger ja. Oroliga röster varnar nu för att det kan leda till ett prisras på bostäder som kan ha förödande effekter på svensk ekonomi.

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi, hävdar däremot att raset blir alldeles för litet. Han vill se en drastisk omläggning av svensk bostadspolitik med målet att halvera bostadspriserna. Han hävdar att dagens bostadspriser är absurt höga, uppumpade av låga räntor och ett för litet utbud.......

 

Källa: byggindustrin.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2017-12-05
 

Källa: http://byggindustrin.se/artikel/nyhet/hans-lind-staten-bor-driva-igenom-en-bostadskrasch-26068

Annonser