Mattias ledde lyftet på toppen av Lisebergs Valkyria

Nu har har Liseberg öppnat för säsongen och årets storsatsning är berg- och dalbanan Valkyria.Mattias Karlsson på Tunga Lyft har varit lyftledare för projektet och kommunicerat med kranföraren via radiokontakt på 47 meters höjd, som är högsta punkten.
– Naturligtvis började det blåsa tio sekundmeter och snöa precis då, säger han.

Bygget av den nya åkattraktionen Valkyria på Liseberg i Göteborg är i full gång. Planen från början var att den skulle stå klar till säsongspremiären, men bygget har försenats på grund av göteborgsleran. 

 

Den högsta fästpunkten på 47 meter nåddes i mars. Då stod Mattias Karlsson från Tunga Lyft tillsammans med två montörer från en tysk firma och såg till att rälsdelarna passades ihop.

– Som lyftledare har jag radiokontakt med kranföraren och styr in varje rälsdel och ser till att den kopplas in exakt, säger Mattias Karlsson.

Han fick gå 202 trappsteg upp till toppen när det var dags för den högsta delen.
– Största problemet är väder och vind. När det började blåsa upp ställde det till det lite för oss. Då får man passa händerna. Man försöker att kolla vädret och läsa av hur det ser ut, men det är inte alltid att lita på.......

 

Källa: Byggvarlden.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-05-03
 

Källa: https://www.byggvarlden.se/mattias-ledde-lyftet-pa-toppen-av-valkyria-122874/nyhet.html

Annonser