Byggbasen får nya ägare

Byggbasen.com är sedan 2001 en publik söktjänst för beställare inom Byggindustrin för att hitta leverantörer och skicka förfrågningar. Byggbasen Sverige AB har sedan 1 juni 2018 nya ägare, Qimtek Marketing AB.
 

Efter att ha drivit Byggbasen i 17 år så väljer entreprenören och grundaren Peter Färe att sälja företaget. ”Det har varit en fantastiskt rolig resa och jag är stolt över vad Byggbasen är idag. Det skall bli spännande att se hur tjänsten nu kommer att utvecklas ytterligare med en ny ägare som har bra idéer, resurser och lång erfarenhet.” säger Peter Färe.
 
Byggbasen är marknadens mest omfattande portal för byggsektorn med ca 17 000 leverantörer av varor och tjänster inom anläggning, bygg och installation. Via Byggbasens sökverktyg kan företag hitta byggsektorns aktörer vare sig det gäller entreprenörer, konsulter eller produkter och material. Största användare av sökverktyget, är professionella beställare hos byggföretag som Skanska, NCC och Peab med flera men även föreskrivare som konsulter och arkitekter är tillsammans med fastighetsägare och byggherrar, stora användare.

”Byggbasen är en otroligt fin portal för byggindustrin och vi är mycket glada över köpet, Byggbasen har många aktiva kunder och vi ser fram emot att kunna utveckla nya bra tjänster för dem.” säger Qimteks VD Hans Wigart.

Peter Färe kommer att jobba som rådgivare under en tid med de nya ägarna av Byggbasen.

Om Byggbasen
Byggbasen har sitt ursprung i UE Registret som utvecklades ursprungligen 1989, i samarbete med SKANSKA, BPA och SIAB för att tillgodose inköparnas behov av ett bra register över underentreprenörer, konsulter och installatörer. UE- Registret fanns fram till 1997 på datamedia men även i bokform som distribuerades av Svenska Byggtjänst till Sveriges bygginköpare. Byggbasen är idag marknadens mest omfattande portal för byggsektorn med ca 17 000 leverantörer av varor och tjänster inom anläggning, bygg och installation. 

Om Qimtekgruppen
Qimtekgruppen är en grupp av företag som jobbar med B2B söktjänster, databaser, upphandlingar och nyhetstjänster för Bygg- och Tillverkningsindustrin. I gruppen ingår nu Qimtek AB, Qimtek Marketing AB, Byggbasen Sverige AB och Fastighetsmedia i Ljusdal AB.

Annonser