Stora prisskillnader på VVS-material

Hur mycket skiljer det i pris på ett badkar i byggvaruhandeln med grossisten? VVS-Forum har jämfört av några vanliga VVS-produkter.

Installationsbranschens prissättning med höga materialpåslag ifrågasätts av konsumenter som jämför med nät- och byggvaruhandel. Men hur stor är egentligen prisskillnaden?

VVS-Forum har jämfört priserna på sju VVS-produkter mellan grossisten Ahlsell, byggvaruhandeln Hornbach och näthandeln VVS & Bad.

Läs mer: "Rabatterna kan bryta mot lagen"

På Ahlsell kan man inte handla som privatkund, grossisten vänder sig enbart till företag. Som de flesta grossister har Ahlsell en bruttoprislista och ger kunderna rabatt efter hur mycket de handlar.

Läs mer: "Osunda materialpåslag retar upp folk"

En av VVS-Forums reportrar skaffade ett konto hos grossisten för sin enskilda firma. Trots att det egna företaget var ny kund hos Ahlsell och att ingen förhandling skedde om priserna fick vi generösa rabatter på mellan 50 och 70 procent för olika varor.

I prisjämförelsen nedan har vi dock utgått från Ahlsells bruttopriser, som är exklusive moms. Därför har vi räknat bort momsen från Hornbachs och VVS & Bads priser.........

 

Källa: vvsforum.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-09-28

Källa: https://www.vvsforum.se/nyheter/2018/september/stora-prisskillnader-pa-vvs-material/

Annonser