Kolla in elfelen som fick Elsäkerhetsverket att klippa strömmen

 ”Helt regelvidriga installationer” sa elinspektören när Elsäkerhetsverket stängde av strömmen. Här kan du se fem exempel.

I början av maj gjorde en rad myndigheter en insats vid det gamla pappersbruket i värmländska Koppom. Syftet var att sätta stopp för den kriminalitet och nedskräpning som har varit ett gissel i området i flera års tid. Samtidigt bedriver även seriösa företag verksamhet i delar av bruksområdet, där papperstillverkningen är nedlagd sedan länge.

Läs mer: Elsäkerhetsarbete i motvind: ”Skräm inte upp mina montörer”

Vid den gemensamma aktionen deltog bland annat polis, räddningstjänst, Kronofogden, Eda kommun och Elsäkerhetsverket, som hade elinspektör Lars Jansson på plats. Han hittade flera allvarliga brister som innebar direkt livsfara.

– Det fanns helt regelvidriga installationer som absolut inte hade gjorts av en elinstallatör, säger han.

I bildspelet ovan syns exempelvis kablar som har kopplats direkt på centralens huvudskenor och kablar som skarvats med ihoptvinnade spännningsförande ledare som hänger fritt........

 

Källa: elinstallatoren.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-10-18

 

 

Källa: https://www.elinstallatoren.se/innehall/nyheter/2018/oktober/kolla-in-elfelen-som-fick-elsakerhetsverket-att-klippa-strommen/

Annonser