Gävle blir centrum för träbyggande

Kan Gävle bli ett nytt träkluster? Det verkar så, efter att fyra verksamheter på trätema etablerat sig eller utökat sin närvaro i området. Ett av företagen är Valdemarsviksföretaget Grännäs Trähus, som hittade den perfekta lokalen i Gävle för att utöka.

– Att bli stor på en liten ort är svårt, särskilt när det gäller rekryteringen. Då passade det mycket bättre för oss att utöka till Gävle, säger Paul Johansson, vd för Grännäs Trähus.
Grännäs Trähus är huvudleverantör av lägenheter i form av Svanenmärkta moduler i trä till K2A – ett snabbt växande fastighetsbolag med bostäder och projekt på flera orter i Sverige. Verksamheten i Valdemarsvik hade vuxit och man ville utöka produktionen.
– Vi funderade på att utöka i Valdemarsvik, men det blev bättre att etablera oss i Gävle, då vi kunde fortsätta produktionsarbetet med oförminskad kapacitet samtidigt som vi expanderade. Samtidigt kunde vi utbilda våra nya medarbetare till Gävle i produktionsanläggningen i Valdemarsvik, säger Paul Johansson........

 

Källa: byggindustrin.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-10-26
 

Källa: http://byggindustrin.se/artikel/nyhet/gavle-blir-centrum-trabyggande-27445

Annonser