Hon blir ny riksarkitekt

Helena Bjarnegård anställs av Boverket som Sveriges riksarkitekt.
Helena Bjarnegård har en bakgrund som landskapsarkitekt och kommer närmast från tjänsten som Stadsträdgårdsmästare i Göteborg.

– Vi är mycket stolta och glada över att välkomna Helena Bjarnegård till Boverket och till det viktiga uppdraget som riksarkitekt. Helena har kompetensen och erfarenheten som krävs för att lyfta arkitekturens roll i Sverige och även ge den svenska arkitekturpolitiken en roll på den internationella arenan, säger Anders Sjelvgren, generaldirektör på Boverket, i ett pressmeddelande. 

– Sverige har nya arkitekturpolitiska mål, beslutade av riksdagen. De är tydliga och ambitiösa och nu finns en möjlighet att göra skillnad. De sätter ljus på vad området kan göra för att möta de stora samhällsutmaningarna och hur arkitektur, form och design kan påverka människors livsmiljö och vardag. Jag tror på arkitekturens, formens och designens kraft att bidra till ett hållbart, jämlikt och mindre segregerat samhälle och känner mig djupt engagerad i dessa frågor, säger Helena Bjarnegård....

 

Källa: byggvarlden.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-10-26
 

Källa: https://www.byggvarlden.se/hon-blir-ny-riksarkitekt-127536/nyhet.html

Annonser