Stulna maskiner gick till Polen och Litauen

Tjuvarna senaste året fokuserat mer på entreprenadmaskiner än tidigare. Stölderna har ökat mer än tidigare, enligt Larmtjänsts kvartalsrapport. Under de tre första kvartalen har det efterlysts 129 maskiner och redskap. Detta är en ökning med 16 maskiner jämfört med samma period 2017.

Efterlysning av entreprenadmaskiner, redskap och traktorer ökat från 47 efterlysningar till 70 efterlysningar. Men stölder av traktorer går ner. Ökningen gäller i det stora hela entreprenadmaskiner. Vissa tillvägagångsätt är förvånande. Det händer att tjuvarna helt enkelt beställer en trailertransport av en maskin och får den borttransporterad till annan ort för att sedan gå upp i rök.

– Det stämmer att det händer. Det är dock ofta då så att det finns inblandade på flera ställen i kedjan som gör detta möjligt. När det gäller entreprenadmaskiner är det svårt att kontrollera vem som äger den då det saknas register, och det är ibland så att man till och med har falska handlingar som ska visa att man äger den aktuella maskinen, säger Peter Sundman, utredare på Larmtjänst.....

 

Källa: maskinentreprenoren.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-10-26
 

Källa: https://maskinentreprenoren.se/stulna-maskiner-gick-till-polen-och-litauen/

Annonser