Explosiv tillväxt

Högkonjunkturen tuffar vidare och företag växer i sällan skådad takt. Få slår dock östgötafirman som ökat sin personal med 2 100 procent på två år. Det är bara att Häva och Gräva menar bröderna Kalle och David.

Firmanamnet glöms inte i första taget. Loggan med spretiga svarta bokstäver på gul botten utstrålar energi och förkunnar att här står ännu en maskin från Häv och Gräv i Östergötland AB. Har du sett den så kommer du ihåg den.

Häv och Gräv är också något av ett mantra för de glada östgötabröderna Kalle Moberg och David Andersson. Det muntra utropet kom till under en blöt kväll, tror dom, och bet sig fast. Firman bildades 2002 och namnvalet var självklart.

Då var David 22 år och Kalle 20. I familjen, lantbrukare på Vikbolandet, fanns ett par grävare och en lastbil. Killarna hade gått ut gymnasiet och jobbat några år som anställda maskinförare, men det lockade att bli egen.

– Familjen hade alltid kört lite entreprenadjobb med gårdens maskiner så det var inte främmande för oss att satsa på entreprenad, berättar David.....

 

Källa: maskinentreprenoren.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2018-11-16

Källa: https://maskinentreprenoren.se/explosiv-tillvaxt/

Annonser