Industrinät Nordiska Nätlösningar lanserar online-verktyget Pris och Plan

Industrinät Nordiska Nätlösningar har lanserat online-verktyget Pris och Plan på www.industrinat.se där man enkelt med ett par knapptryckningar kan simulera, planera och uppskatta kostnader och kvadratmeteråtgång av olika nät och få prisförslag direkt på skärmen.

Bakgrunden är att vi själva ofta söker samarbetspartners inom B2B gällande både inköp av produkter och tjänster men väldigt sällan framgår det något om relevanta priser på hemsidan om man inte ansöker om konto eller sänder in sina uppgifter eller tar möten.
Det är också svårt att få relevant information som dokument mm om man inte ger ifrån sig sina uppgifter först. Inom IT branschen är det närmast en inflation av leadformulär som lockar med någon rapport eller statistik för att man skall lämna sina uppgifter i förväg för att sedan hoppas på att få något bra i efterhand.

Detta ville vi ändra på. Därför skapade vi online formuläret ”Pris och Plan”.
Där kan man som kund men några få knapptryckningar få relevanta prisuppskattningar och grundläggande guidning i samma stund som man använder den.

Eftersom man fylla i olika scenarier i realtid så blir det ett otroligt enkelt sätt att få en ögonblicksbild kring hur olika lösningar och kvaliteter påverkar priset samt få en guide om rätt lösning för syftet.

Vår idé är alltså att erbjuda all information direkt på skärmen utan motkrav och utan att be om kundens uppgifter först.
Vi tror att vi har hittat ett recept för detta med Pris och Plan verktyget.

 
Trenden som vi ser det är att man som kund idag vill göra en del av eftersökningsarbetet själv innan man eventuellt kontaktar leverantören. Man hinner inte heller alltid hantera den alla frågor från säljare som ringer på chans om allt möjligt (okej vi ringer själva sk cold calls ibland, men ni förstår hur jag menar).

Samtidigt kräver en ny strategi en transparens och vilja hos leverantören att erbjuda information och pris utan initiala motkrav. Få B2B företag har satsat speciellt mycket på detta. I tillägg finns inte alltid kunskapen om hur man skall göra detta enkelt på nätet.

Pris och Plankalkylatorn är så pass smart att den även ger volymrabatt över 50 kvm samt tar hänsyn en uppsömnadskostand för de minsta volymerna så att man själv kan labba med volymer för att ser hur detta påverkar priser innan man sedan förmodligen vill tala med en säljare/projektledare hos oss eller sända in förfrågan direkt från kalkylatorn.

Men vi stannar inte här.Vi kommer även kunna erbjuda kundspecifika Pris och Plan verktyg med eventuella avtalspriser redan inlagda, anpassade valbara favoritprodukter för specifik kund samt layoutanpassningar. Faller detta väl ut kommer vi även att erbjuda verktyget som tjänst för externt bruk för användning i vilken bransch som helst.

Kolla gärna i verktyget som finns direkt på vår hemsida www.industrinat.se och labba direkt. 

Ni får all info och prisbilder först, sedan väljer ni om ni vill ta kontakt nu eller i framtiden.

 

 

 

Källa: http://www.industrinat.se

Annonser