Rev spånskiva – gjorde historiskt fynd

Byggnadsarbetarna gjorde en oväntad upptäckt då de rev en vägg inför bygget av en ny modebutik i Paris. Något värdefullt var gömt bakom väggen.

Det visade sig vara en oljemålning, två gånger sex meter stor och som visar en 1600-talsmarkis och flera hovmän då de anländer till staden Jerusalem. Det berättar The New Yorker, i ett reportage om upptäckten.

Målningen påträffades i en byggnad som tidigare varit ett försäkringskontor och som skulle byggas om till butik och visningsrum åt modehuset Oscar de la Renta.

Efter att rivningen påbörjats och man tog bort det nedsänkta taket i ett av rumme, hittade byggnadsarbetarna ett paneltak. Det bestod av 29 kvadrater, varav åtta var målade med heraldiska sköldar, med en centralt placerad diamant. Dessa ansågs ha sitt ursprung från1800-talet.

Men det blev ännu mer intressant när byggnadsarbetarna började ta bort spånskivan längs ena sidan av utrymmet. Då lossnade även en del av väggen. Bakom väggen fanns den stora oljemålningen, som mörknat av ålder. Rivningen stoppades för att undersöka fyndet........

 

Källa: byggnadsarbetaren.se
För att läsa vidare, följ nedanstående länk!
2019-01-31

Källa: https://www.byggnadsarbetaren.se/rev-spanskiva-gjorde-historiskt-fynd/

Annonser