Porsches nya hall med fuktsäker fasad

I Helsingborg har Porsche en helt ny försäljningshall. Bygget, tog ett år att färdigställa för MMB.

Simon Gunnarsson från MMB berättar att allt har flutit på bra. – Egentligen har det flutit på fint hela vägen. Vi har hållit tidsplanen rätt så hyfsat. Men han berättar att det var ganska blött i vintras, vilket alltid är kritiskt när stora gjutningar ska genomföras. – Dock hade vi hade faktiskt tur med vädret och fick lite värme de dagarna vi skulle gjuta, så det var roligt. Om man nu kan säga att 6-7 grader är värme, säger Simon Gunnarsson.

Smidigt och flexibelt

Något som också gjorde processen smidigare är användningen av Cembrits Windstopper Extreme.

– Vi har använt oss av Cembrits Windstopper Extreme, som vindskydd. Vi har använt oss av en på 4,5 mm, som har varit väldigt smidig att jobba med. Just i detta projekt så har vi en rundad fasad, och Cembrits Windstopper Extreme har fungerat bra, då vi har kunnat rundat till den lite lättare.

– Det underlättade att skivan var så pass tunn och att den kunde stå ute ett tag. Ibland kan det ta ett tag att få upp plåt-fasader och liknande. Vi satte ändå på fasaden så snabbt som möjligt, men produkten gav oss ett litet större fönster med tid, vilket är tacksamt.

Största hittills

Just nu håller MMB på med de sista invändiga ytskikten och installation av verkstadsutrustning och liknande. För MMB är projektet det största hittills, på 5 000 kvadrat i två plan.

– Det betyder mycket såklart. Vi utökar våra referensprojekt och Helsingborg är en marknad som vi inte är så etablerade i, efter Porsche så har vi fått flera förfrågningar på linkande projekt i området.

Det är roligt.

Gunnarson nämner fördelarna med att vara en mindre aktör.

–Porsche är en helt ny kund till oss, vilket är jätteroligt. Vi är ju extra stolta för projektet och gör alltid det lilla extra som en mindre aktör, då vi inte är som en stor aktör som har tio stora byggen samtidigt. Det projektet blir mer unikt för oss.

Fördelar med Cembrit Windstopper Extreme

•Skiva på 4,5 mm
•Ritsas och knäcks
•Skjuts med vanlig pappspik
•Kan stå ute i 12 månader utan fasadbeklädnad
•Stomstabiliserande
•Ingen glasfiber i skivorna
•Kan monteras i direkt anslutning tillanslutande byggnadsdelar

 

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/cembrit_ab/6123.html

Annonser