NCC bygger 129 hyreslägenheter i Älvsjö

NCC ska i samverkan med Familjebostäder bygga 129 hyreslägenheter i nya stadsdelen Älvsjöstaden, söder om Stockholm. Ordern uppgår till cirka 300 MSEK.

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde i Älvsjö om sammanlagt cirka 1 500 bostäder i tre etapper. Här omvandlas tidigare stängd industrimark till stadskvarter nära pendeltåget.

– Vi är glada över att samarbetet med Familjebostäder växer. Vi arbetar tillsammans i ett tidigt skede för att få ut det mesta av allas erfarenheter och kunskaper. Det ger rätt förutsättningar för ett hållbart resultat som gynnar alla, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Kabelverket 17 omfattar ett kvarter i den tredje etappen med 129 lägenheter fördelade i tre bostadshus, varav ett blir ett högre hus med 20 våningar. De välplanerade lägenheterna blir i storleken 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats och hög kvalitet i materialval. I källarplan byggs även ett garage med cirka 30 platser.

Projektet arbetar efter Älvsjöstadens plan för miljö och energi och bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver.

– Bostäderna i det här området kommer att ha gedigna material och låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva, vilket möjliggör för Familjebostäder att sätta rimliga hyror, säger Henrik Landelius.

Markarbeten har påbörjats och inflyttning planeras till 2021.

Affären om cirka 300 MSEK orderregistreras i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sofia Stendius, affärschef NCC Building, 070-088 72 18

 

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/ncc_aktiebolag/22458.html

Annonser