Bostadspriserna fortsatte uppåt under augusti

Både bostadsrätts- och villapriserna i riket ökade med +1% i augusti. Prisförändringen på årsbasis för bostadsrätter är +3% och för villor +2%. Detta enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätter
- I samtliga redovisade områden nedan ökade priserna på bostadsrätter senaste månaden, i Centrala Stockholm och Göteborg med +2% och i övriga områden +1%. Årstakten varierade från oförändrade priser till +3%, undantaget Malmöområdet där man fortsatt ligger högst med +7-8%, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villor
- Villapriserna i storstadsområdena var oförändrade under augusti medan de i riket ökade med +1%. Det innebär att övriga riket stod för ökningen. Årstakten i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg ligger kvar på +1% medan Stor-Malmös årstakt är +4%, säger Per-Arne Sandegren.

Marknaden
- Under augusti i år såldes rekordmånga bostäder jämfört med samma månad tidigare år. 14.700 bostäder bytte ägare under månaden vilket är +3% fler än samma månad förra året. Det är framför allt ökad omsättning av bostadsrätter som ligger bakom rekordnoteringen i augusti, avslutar Per-Arne Sandegren.

Läs om all statistik här...

 

Källa: https://www.maklarstatistik.se/pressmeddelanden/bostadspriserna-fortsatte-uppat-under-augusti/

Annonser