70-årsjubilerande Stockholm Furniture & Light Fair bjuder på det senaste inom skandinavisk design

Den här veckan har det varit Stockholm Furniture & Light Fair i Älvsjö, världens ledande mötesplats för skandinavisk design om man ska tro deras slogan. Det måste man nog hålla med om när kommer dit som besökare, mässan har många utställare som satsar fullt ut med sina montrar och samtidigt är det härligt många besökare så att det är lite trångt i gångarna.

Robert Bladh från Essem Design ställer ut för första gången och när vi träffar honom på onsdagen så är han redan nöjd. Många är intresserade av hans fina hatthyllor Nostalgi som är designade av Gunnar Bolin och tillverkade av återvunnen aluminium.

Även Ekstrands fönster & dörrar ställer ut för första gången och är också mycket nöjda. Det är många besökare som är i föreskrivande led som t.ex. arkitekter förklarar Dominic Wissen och de är viktiga att övertyga.

Andra företag som t.ex. Nola passar på att presentera sina produktnyheter, bland nyheterna syns samarbeten med Note Design Studio och Gunnilla Allard med den snygga parksoffan Sigill, och med White arkitekter med stilrena möbelsystemet Wait.

En av de snyggare montrarna var Sweedors/Jeld-Wens monter, de hängde sina dörrar som i ett galleri med en modern bakgrund. Enkelt och kreativt som skapade en iögonfallande monter. 

Byarums Bruk välkomnar sina besökare till en vacker tesalong på mässan. De presenterar nyheter designade av Signe Persson-Melin och Jesper Ståhl. Fatet Sigill är ett stort fat i sandgjuten återvunnen aluminium med många användningsområden. Domino är en bänk med ett litet bord, en nytänkande möbel som skapar möjlighet till kreativitet i det offentliga uterummet.

Hållbarhetsfrågans syns tydligt i både formgivning, materialval och produktion hos en mängd av årets utställare.

Till Stockholm Furniture & Light Fair (SFLF) kommer inköpare, arkitekter, designer och journalister från mer än 100 länder. Mässan lockar cirka 40 000 besökare och av dem är dryga 30 procent internationella besökare. Runt 700 företag, varav 300 internationella, ställer ut på Stockholmsmässans 70 000 kvadratmeter. Närmare 80 procent av alla utställande företag kommer från Skandinavien.

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/stockholmsmassan_ab/44522.html

Annonser