Den största takhändelsen på decennier

Universums mest avancerade betongpanna. Åtminstone såvitt vi vet.

I en skyddad testanläggning i tyska Heusenstamm har vi på BMI Monier utvecklat en helt ny typ av betongtakpanna, med ny konstruktion och nytt material. Pannan lanseras i Sverige inom kort.
 

Detta resulterar i det största kliv som takpannan tagit på decennier. Fördelarna jämfört med traditionella betongpannor är många och stora. Än så länge vill vi inte precisera vilka fördelar den nya pannan ger, men inom kort kommer den att lanseras.
 

Europas ledande testcentrum

Den nya takpannan är resultatet av mångårig forskning i vårt tekniska centrum i tyska Heusenstamm. Det här centrumet saknar motsvarighet i Europa. Här arbetar naturvetare sida vid sida med formgivare, och utvecklingen sker både med hjälp av kraftfulla CAD/CAM-simuleringar och verkliga test i anläggningens enorma testkammare för stormar, regn och extrem kyla. I det tekniska centrets växthus kan vi också utvärdera våra takpannors motståndskraft mot påväxt av mossa och alger.
 

Nytt material, ny design

Det nya betongreceptet förändrar spelreglerna för takpannor.
 

- Vi har tagit fram en ny formula, med nya ingredienser, som ändrar materialets egenskaper och ökar dess styrka, berättar Mikael Berg, produktchef på BMI Monier.
 

Man har också, med hjälp av ett eget programvarusystem kommit fram till en ny utformning av pannan.
 

- Med sin eleganta design och ledande produktegenskaper sätts en helt ny standard för takpannor i Sverige, avslutar Mikael Berg.
 

Vi skulle vilja gå så långt som att säga att det är universums mest avancerade betongpanna. Åtminstone såvitt vi vet.
 

Den nya takpannan lanseras den 1 april.

  

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/icopal_ab/5141.html

Annonser