Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparens

Sto har i samarbete med AFRY tagit fram miljövarudeklaration (EPD) på sin dränerande isolerskiva Sto-InnoDrain. För att underlätta vid beräkningar kan informationen importeras direkt till valfritt LCA-mjukvaruprogram.

-Vi har låtit AFRY analysera den klimatpåverkan som 1m3 av vår skiva Sto-InnoDrain ger upphov till vid utvinning av råvaror, transport till vår fabrik i Linköping, tillverkning av skivan och transport till byggarbetsplatsen, säger Johan Claesson, Affärsområdeschef Fasad och Interiör.

Sto-InnoDrain är en isolerskiva som utvecklats av Sto. Den är dränerande, diffusionsöppen, tryckutjämnande och brandklassad. Sedan 2015 tillverkas den i Linköping.

-Vi vill tillhandahålla transparent information om Sto-InnoDrains miljöpåverkan, då vi sett ökad efterfråga på detta från våra kunder. Samtidigt ger det oss en bas och möjlighet att jobba vidare med att förbättra produktens miljöprestanda. Med egen tillverkning har vi större möjligheter att optimera produktens miljöprestanda, fortsätter Johan Claesson.

Isolerskivan utgör en del av fasadsystemet StoTherm Vario D för nyproduktion och energiuppgradering av befintliga byggnader.

- Ytterligare positiva effekter av att isolera fasaden är att det ger ökade energibesparingar och därmed minskad klimatpåverkan under byggnadens användning, avslutar Johan Claesson.

Sto Scandinavia AB ingår i tyska koncernen Sto SE & Co. KGaA, som är en av världens ledande leverantörer av isolerade fasadsystem. Sto utvecklar, producerar och marknadsför produkter inom områdena Fasad, Interiör, Betong och Golv. 

 

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/sto_scandinavia_ab/6149.html

Annonser