Planeringen startar för Riksbyggens etapp 3 i Korseberg,Vänersborg

I dagarna såldes den sista lägenheten i Brf Korseberg Strand i Vänersborg. Brf Korseberg Strand består av 40 lägenheter med start för inflyttning i oktober 2020 fram till mars 2021. Riksbyggen startar nu planeringen av den tredje etappen i området, Brf Korseberg Fjärd, med 54 bostäder.

– Det är jättekul att försäljningen har gått så bra och faktiskt bättre än planerat. Nu fortsätter Riksbyggen sitt framgångsrika bostadsbyggande i Korseberg med en tredje etapp, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern.

Under hösten planerar Riksbyggen för säljstart i Brf Korseberg Fjärd. Det blir ett flerbostadshus med yteffektiva lägenheter i olika storlekar och planlösningar 1 – 5 rok. Totalt kommer föreningen att bestå av 54 lägenheter i hus om 5-7 våningar.

– Det är en fantastisk plats att bo på och ett privilegium att kunna erbjuda bostäder i ett sånt fint läge. Lägenheterna kommer ha inglasade balkonger i sydväst och utsikt över Vassbotten, säger Karin Ekström.

I föreningen kommer det finnas övernattningslägenhet och gemensamhetslokal med uteplats med pergola. Det kommer finnas garage, carport och utomhusplatser till bilen och det förbereds även för ett tiotal elbilsplatser.

– Vi har haft ett stort hållbarhetstänk i planeringen av Brf Korseberg Fjärd. Till exempel blir det solceller på taket och huset byggs för att kunna certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Det har även gjorts en ekosystemtjänstanalys som bland annat resulterat i att det bland annat blir odlingslådor på balkonger och sedumtak på komplementbyggnader, säger Andreas Ander, projektledare på Riksbyggen.

 

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/riksbyggen_ek_for/44440.html

Annonser