Serneke bygger 89 lägenheter i Habo

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Tosito om byggnation av Brf Vätterbyn i Habo utanför Jönköping. Kontraktet är värt cirka 142 miljoner kronor.

Entreprenaden för Brf Vätterbyn omfattar nyproduktion av 89 bostadsrättslägenheter och ska byggas i Habo, strax norr om Jönköping intill Vättern.

Lägenheterna har varierande storlek, från ett till fyra rum och kök och mellan 24 och 111 kvadratmeter. Samtliga bostäder har balkong eller uteplats och fina vyer både mot naturen och över Vättern. Brf Vättervyn är det första projekt som byggs i Tositos storsatsning i Habo.

- Vi är glada för att få genomföra det här projektet för Tosito och bygga bostäder med spännande utformning och framför allt med en strålande utsikt över Vättern, säger Peter Andersson, affärschef på Serneke.

- Vi känner ett stort förtroende för Serneke som entreprenör och det ska bli både kul och spännande att för första gången genomföra ett projekt tillsammans, säger Gustaf Hjertqvist, projektchef på Tosito.

Byggstart planeras till oktober 2020 och planerad inflyttning är våren 2022. Ordersumman om 142 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2020.

  

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/serneke_bygg_ab/30552.html

Annonser