Nu drar Byggbasens Workshopveckor igång!

I denna artikeln kommer vi att gå igenom alla tjänster som Byggbasen erbjuder så att du som kund kan utnyttja Byggbasen till fullo. Vi släpper en ny artikel varje onsdag under Workshopveckorna, nästa är den 30:e september.
 

Byggbasens tjänster är uppdelat i 5 kategorier:
1. Publik söktjänst av produkter, tjänster och företag.
2. Förfrågningar och upphandlingar för aktuella projekt.
3. Marknadsföring för kunder.
4. Leverantörsportalen för att hantera leverantörsdata, upphandlingar och kvalificering.
5. Support från Byggbasen.

Vi tar gärna emot era frågor eller bokar in en demo/möte.
Kontakta oss:
support@byggbasen.com

 
1. Publik söktjänst

Via Byggbasens sökverktyg kan du hitta byggbranschens aktörer vare sig det gäller entreprenörer, konsulter eller produkter och material. Största användare av sökverktyget, är professionella inköpare hos byggföretag som Skanska, NCC, Veidekke och Peab med flera byggföretag. Föreskrivare som konsulter och arkitekter är tillsammans med fastighetsägare och bostadsrättsföreningar också stora användare.

Byggbasens söktjänst i detalj:
- Sök på produkter, tjänster, företagsnamn eller frisök.
- Få kompletta företagsuppgifter och kontaktuppgifter från alla företagen i vår databas.
- Effektivt kontaktformulär på företagsprofilerna.
- Länkar till hemsidor, BIM, broschyrer m.m. så att potentiella kunder snabbt kan se vad ni erbjuder.
- Utförliga produkt- och tjänstpresentationer som även bidrar till sökordsoptimering.

Börja din sök här

 

2. Förfrågningar och upphandlingar 
Vårt team tar emot förfrågningar från inköpare och projektledare och skickar vidare till medverkande företag på Byggbasen som matchar med kompetens och verksamhetsområde. I sin tur kan inköparna lita på att Byggbasen matchar deras förfrågningar till företag som håller god standard och är seriösa, det vi nu kallar för TRYGGA leverantörer (lanseras i october 2020). 

Förfrågningar och upphandlingar i detalj:
- När förfrågningar och upphandlingar kommer in matchar Byggbasen dem till medverkande leverantörer som passar kategori och verksamhetsområde via e-post. Detta sparar tid både för leverantörer och för inköpare.
- På första sidan av Byggbasen kan man även följa alla nya förfrågningar och anmäla intresse om projektet passar er som leverantör.
- För leverantörer: Bevaka region/kategori, kompletta uppgifter, kontaktperson, referens till underlag.
- För inköpare: Effektivt verktyg, best practice, snabbt resultat, trygga kontakter.

Se senaste förfrågningarna här

 

3. Marknadsföring
På Byggbasen kan du på ett kostnadseffektivt sätt marknadsföra ditt företag och dina produkter mot professionella inköpare. Allt som publiceras om ditt företag på Byggbasen, indexeras och optimeras även för större allmänna sökmotorer som Google.

Marknadsföring med Byggbasen i detalj:
- Vi skapar en visuell och tekniskt stark företagspresentation med länkar, dokument och tjänster som är lätta att söka på Byggbasens hemsida.
- Vi skapar även produktpresentationer så att eventuella kunder kan se vad ni har att erbjuda. Dessa rankar även högt på Google vilket bidrar till fler potentiella kunder.
- En fördel med att Byggbasen samlar alla Sveriges företag specifikt inom byggindustrin är att det skapar en målinriktad publik som använder hemsidan, detta betyder att ni som medverkar på Byggbasen har en högre chans att hitta kunder. Kunderna som söker efter produkter och tjänster och lägger upp förfrågningar på Byggbasen har ett mål med sina sökningar och det är en stor chans att de letar efter just er!
- På Byggbasen erbjuder vi olika annonsmöjligheter för att synas till vår publik.
- Marknadsför i nyhetsbrevet som når 30,000 läsare och byggindustrins beslutsfattare.
- Mätbar trafik på företagsprofilerna så att ni kan se vilka produkter och tjänster kunderna är intresserade av (mer om detta i artikeln som släpps 21a october).
- Nyhetsuppdateringar läggs regelbundet upp på första sidan och är ett perfekt tillfälle att visa alla era spännande nyheter.
- Sökordsoptimering av produkter, tjänster, nyheter och byggprojekt för Byggbasen och Google.

 

4. Leverantörsportalen
En digital plattform för att hitta kvalificerade entreprenörer och leverantörer i hela Norden och LCC. Leverantörsportalen är en portal där alla entreprenörer och leverantörer registrerar sina uppgifter om verksamhetsområden (resurskonto), certifieringar, försäkringar m.m. för att ni som inköpare och beställare ska kunna jobba tryggt med både nya och existerande partners.

Funktioner för inköpare:
- Inköpsposter för inköp kan skapas.
- Sök leverantörer, bjuda in till upphandling och dela inköpsdokument.
- Spara och bevaka "preferred supplier" lista.
- Tillgång till alla Sveriges 1 000 000 företag (om någon partner skulle saknas).

Detta visas om leverantörer:
- Kontaktuppgifter, kontaktpersoner, ansvarsområden, verksamhetsbeskrivning, produktbeskrivningar, länkar, dokument.
- Certifieringar, tillstånd, medlem i branschorganisationer, fackliga avtal, ID06, ansvarsförsäkring, referenser, ekonomi.
- Leverantörers svar på inbjudan till att delta i upphandling.

Är du intresserad av vår tjänst för inköpare och projektledare?
Via startsidan klickar du på ”Registrera mig som inköpare”. Därefter får du e-post med inloggningsuppgifter. Det är kostnadsfritt att registrera sig.

 

5. Support
Byggbasens kunniga team hjälper er med sökordsoptimering och att sätta ihop era företagsprofiler så att ni snabbt och smidigt kommer igång! Vi erbjuder även marknadsföringstjänster till ett konkurrenskraftigt pris som vi anpassar specifikt till ert företag.

För inköpare och beställare finns det inköpssupport, sourcing och teknisk support.

 

Kontakta Byggbasen Support:
support@byggbasen.com

Nästa veckas artikel, 30:e september, handlar om “Hur en bra företagspresentation kan stärka ert företags ranking på Google och Byggbasens sökmotor.”.

Annonser