Derome förvärvar två starka aktörer i Småland

Derome vill utmana och utveckla, vilket företaget har gjort i flera regioner. Nu förvärvar Derome fler byggvaruhandelsanläggningar i Småland. Relationer och den lokala närvaron står i centrum för Sveriges största familjeägda träindustri.

- Vi förvärvar verksamheter för att satsa, utveckla och på alla sätt förenkla för våra kunder, säger Johan Winroth, vd Derome Bygg & Industri. Därför är kultur och värderingar det viktigaste när vi utökar vår verksamhet.

Nu är det alltså klart med ytterligare två förvärv i Småland, det handlar om Alvesta Järn & Bygg samt Moheda Järn & Bygg.

- Det här ger oss möjligheten att fortsätta satsa, säger Mats Gustafsson, tidigare ägare. Derome ger oss möjlighet att bredda vårt kunderbjudande, inte minst på tjänstesidan. Samt deras ambition att ligga i framkant inom logistik och digitala tjänster. Att Derome är ett familjeföretag med fötterna på jorden och långsiktiga expansionsplaner känns oerhört bra.

När Derome köper bolag värderas långsiktighet och kultur högt, tidigare ägaren Mats Gustafsson kommer även att fortsätta i verksamheten.

Växjö är en viktig marknad

För bygghandeln i Alvesta har Växjö varit en viktig marknad och i samband med förvärvet ges ännu bättre förutsättningar för en vidare satsning, då Derome på sikt kommer att etablera anläggning även där.

- Vi ser Småland som en expansiv och intressant marknad, vi har kommit hit för att stanna och kommer att fortsätta med vår långsiktiga expansionsstrategi, säger Johan Winroth.

I och med förvärvet har Derome fem anläggningar i Småland.

Derome satsar i flera regioner

Derome har nu 47 bygg- och industrivaruanläggningar, från Tanumshede i norr, söderut längs hela västkusten, genom Skåne och vidare in i Blekinge.

- Vi ser tydligt hur kunderna uppskattar vårt erbjudande och vi välkomnas av kunderna när vi öppnar i nya regioner, säger Johan Winroth. Vi ser att de värdesätter vårt lokala engagemang som familjeföretag, kombinerat med marknadens bästa kundkoncept.

  

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/derome_ab/43419.html

Annonser