Hur kan en bra företagspresentation stärka er ranking på Google och Byggbasens sökmotor?

Denna veckans artikel handlar om hur en bra företagspresentation kan stärka er ranking på Google och Byggbasens sökmotor.

En bra företagspresentation kan stärka er ranking på Google och Byggbasens sökmotorer genom att bland annat skapa innehåll, länkar, “verifiera” informationen från er hemsida och höja er plats på lokala sökningar.
I denna artikeln kommer vi att diskutera i detalj dessa faktorer i era företagspresentationer:
- Innehåll
- Sökord
- Geografiskt område
- Produkter/Tjänster
- Kategorier

Innehåll
Innehåll kallas även för “content” vilket är en av de viktigaste faktorerna för bra sökordsoptimering och att skapa meningsfull information för era kunder. Att ha mycket innehåll stärker ert varumärke genom att erbjuda mer än att bara sälja en produkt eller tjänst. Det engagerar kunderna och får er att stå ut bland era konkurrenter.
Företagspresentationen skapar innehåll genom att ha information om ert företag, produkter, kategorier och sökord. Varje gång vi lägger upp en nyhet, länkar vi även till profilen vilket stärker ert innehåll på Byggbasen.

Bra innehåll har effekten av att fler nås av ert material och lär sig om vad er verksamhet har att erbjuda både i produkter/tjänster men även KUNSKAP. Detta gör att fler kunder lockas till er och skapar en bra grund i relationen!

Skicka era nyheter till oss på nyheter@byggbasen.com.

Sökord
I presentationerna på era profiler lägger vi till sökord specifika för ert företag, produkter och tjänster. Att ha starka sökord i företag- och produktpresentationerna ökar rankingen i söktjänster. Därför är det även viktigt att tänka på att använda dessa sökord i era nyheter och produktbeskrivningar. Vi kommer att gå mer i detalj om detta i nästa veckas artikel (7:e oktober 2020). Se exempel på Lumons profil

Geografiskt område
Genom att ha er adress på företagspresentationen “verifierar” vår hemsida att er verksamhet verkligen finns där och därför stärker er på Googles ranking. Många människor söker efter produkter eller tjänster i specifika områden, de kanske söker “takläggare Mörby”, då är det viktigt att ni kommer upp på de sökningarna, vilket företagspresentationen hjälper till med.

Landet, delstaten, staden, postnumret och även körsträckan från platsen där användaren söker ifrån har alla sina egna effekter på hur söktjänsterna rangordnar resultatet för sökfrågan. Inom byggbranschen har geografiskt område en stor vikt då många av entreprenörerna eller leverantörerna har fysiska adresser och arbetsområden. I många fall är det därför nödvändigt med geografiska områden för att leverera ett högkvalitativt resultat. Om du letar efter takläggare eller någon som kan installera el hjälper det inte att hitta kvalitets entreprenörer 500 km bort.

Produkter/Tjänster
Produktpresentationerna gör det lätt för besökare på er profil att se vad ni har att erbjuda, samtidigt som det styrker er ranking i sökmotorer. De skapar innehåll och är ett tillfälle att få in flera nyckelord för sökordsoptimering! (Mer om optimering för sökord nästa vecka 7:e oktober).

Se exempel på ABUS Kransystem.

Om ni vill lägga upp produkter på er profil, skicka ett email till support@byggbasen.com.

Kategorier
Kunder som använder Byggbasens söktjänst kommer ofta in med en specifik idé om vad de letar efter. Att kategorisera företagen och produkterna på hemsidan är därför viktigt för att fånga upp upp de kunderna men hjälper även inköpare som skickar ut förfrågningar genom Leverantörsportalen.
- Genom sökningar eller navigering genom Byggbasens katalog kan kunder lättare hitta de specifika företagen eller produkter/tjänster som de letar efter.

Kategorierna fungerar även som en bevakning av förfrågningar för våra kunder. Kategorierna som ert företag/produkter/tjänster hittas under är också de som vi skickar ut förfrågningar till. Då får ni viktiga upphandlingar skickade direkt till er inkorg som ni kan skicka offerter till om ni är intresserade av jobbet.

Kategorierna ändrar man i sitt konto på Leverantörsportalen under Verksamhet och Resurskonto.
 

Om ni har några frågor, skicka gärna ett email till support@byggbasen.com! Nästa vecka kommer att handla om “Hur marknadsföring av produkter, tjänster, nyheter och byggprojekt fungerar via Byggbasen.”.

Vi ses nästa vecka!
Byggbasen Support

Annonser