Hur fungerar marknadsföring med Byggbasen?

På Byggbasen kan du på ett kostnadseffektivt sätt marknadsföra ditt företag och dina produkter mot professionella inköpare och beslutsfattare inom byggbranschen. En fördel med att Byggbasen samlar alla Sveriges företag specifikt inom byggindustrin är att det skapar en målinriktad publik som använder hemsidan, detta betyder att ni som medverkar på Byggbasen har en högre chans att hitta kunder.

Marknadsföring med Byggbasen sker i flera steg:
 
1. Sökordsoptimering 
av företagspresentationen (se förra veckans artikel om företagspresentationen här), produkter, tjänster, och nyheter för Byggbasen och Google.

Söktjänstoptimering, även kallat SEO (search engine optimisation), är processen att optimera en hemsida eller innehåll för att göra det lätt att hitta just dig när kunder söker på Google eller Byggbasen. Massor av människor söker efter saker. Den trafiken kan vara extremt kraftfull för ett företag inte bara för att det är mycket trafik utan för att det finns mycket specifik, högintensiv trafik.

Det första steget i sökmotoroptimering är att avgöra vad det är du optimerar för. Detta innebär att du identifierar de termer som människor söker efter (även kända som "nyckelord") som du vill att din webbplats ska rankas efter i sökmotorer som Google och Byggbasen.

Till exempel: ALT Hiss AB som är kund på Byggbasen rankar på plats nummer 1 i Google när man söker “Leverantör av bostadshissar” och “bostadshissar”. Att hamna på förstasidan på Google är viktigt för företag då statistiken på antalet som besöker andra sidan på Google går ner drastiskt.

Hur vet man vilka nyckelord är viktiga för ditt företag eller produkter? Börja med att skriva en lista på ord av vad du erbjuder, var du erbjuder det och vad du tror att dina kunder är intresserade av när de söker efter något som ni erbjuder. Man kan fördjupa sig oändligt i att ta fram rätta sökorden och behöver man hjälp med det kan man gå till en rekommenderad leverantör.

Vill ni att vi ska uppdatera era nyckelord på era profiler? Skicka dem till info@byggbasen.com så hjälper vi dig!

Hur hjälper Byggbasen dig som kund med optimering på Byggbasen och Google?
3 områden:
- Varje kund får en skräddarsydd presentation om sitt företag med en sökordsoptimerad beskrivning. Detta gör att ni rankar högt både på Byggbasens egna sökportal och Google. Varje profil får även en lista med viktiga nyckelord så att kunderna kan hitta just er när de fritextsöker.
- Tillsammans med företagspresentationen Produkt- eller tjänstepresentationerna + nyckelord i beskrivningarna + lista på nyckelord som är produktspecifika.
- Innehåll är extremt viktigt för att ranka högt på sökmotorer. Vi publicerar nyheter åt er på hemsidan och skickar ut nyhetsbrev som hjälper till att driva trafik. Det är viktigt att skapa mycket innehåll för att bli en auktoritet inom ert område online.

3 tips för optimering för företag inom byggbranschen.
     1. Som vi nämnde ovan, det är viktigt att vara aktiv med att skapa innehåll genom nyheter, bloggar och email. Det är även viktigt när ni skriver om era tjänster/produkter på hemsidan att ni förklarar tjänsten/produkten i detalj. Mer information på hemsidan skapar mera trafik. Det är dock viktigt att ni inte bara skriver vad som helst för att fylla plats, skriv specifik information som hjälper era kunder att förstå vad ni säljer och behålla dem på er hemsida längre.
     2. Att vara aktiv som företag är även väldigt viktigt för söktjänster att kunna ranka er. Se till att uppdatera information om företaget och produkter/tjänster. Detta kan göras genom att lägga upp bilder, videos och nyheter. Var kreativ! Kanske gör en video-demo om en produkt.
     3. Var en expert i ert område! En hemsida som visar att ni är experter på ert område kommer att omvandla fler besökare till kunder. Genom specifika beskrivningar, tips och information som kommer direkt från er kommer ni genast att väcka intresse hos potentiella kunder.

 

2. Byggbasen gör 50 000 samtal per år med inköpare, beställare och beslutsfattare i föreskrivande led om deras planerade inköp och projekt. Det är framför allt byggföretag med mer än en halv miljard i omsättning, fastighetsägare, BRF:er och Arkitekter som är de stora användarna.

Genom samtalen får även Byggbasen uppdraget att skicka ut förfrågningar och hjälpa till vid upphandlingar men framför allt skapar det en stor användarbas som söker efter leverantörer och entreprenörer på Byggbasen.com.

För er som är Byggbasens kunder betyder det att era produkter och tjänster är proaktivt marknadsförda mot branschens beslutsfattare och att förfrågningar och upphandlingar som passar er skickas direkt till er via e-post.

Se aktuella förfrågningar här.
 

 
3.
Byggbasens tjänster och kunder är aktivt marknadsförda genom nyhetsbrev, utskick till specifika målgrupper, pressmeddelanden, partnerföretag och sociala medier. Det skapar ett igenkännande och medvetenhet om era produkter och tjänster.

 
 
4. Mätbar trafik på företagspresentationerna så att ni kan se vilka produkter och tjänster som kunderna är intresserade av och skräddarsy er marknadsföring (mer om detta i artikeln som släpps 21:a oktober). Genom att registrera dig som statistikmottagare kan du få rapporterna regelbundet.
 
 

5. På Byggbasen erbjuder vi olika annonsmöjligheter på hemsidan, utöver det som ni får med när ni blir kunder, för att synas till vår publik. Se PDF för prislista.

Vi erbjuder flera tilläggstjänster:
- Sponsring av sökord och kategorier med reklambanner som länkar till er hemsida.
- Utskick med era erbjudanden till utvalda målgrupper, regionalt eller rikstäckande.
- Sökordsoptimering av företagspresentationer, produkter, tjänster och nyheter.

 
Nästa vecka skriver vi om Hur kunder kan öka leads-generering och förfrågningar genom Byggbasen.
 
Läs förra veckans artikel Hur kan en bra företagspresentation stärka er ranking på Google och Byggbasens sökmotor? 
 
 

Annonser