Öka leadsgenerering och förfrågningar genom Byggbasen

Fördelen med Byggbasen är att användargruppen är en stark målgrupp inom byggindustrin, det är bland andra beslutsfattare i upphandlande led som t.ex. inköpare och fastighetsägare. Med rätt justeringar kan man lättare omvandla era besökare till kunder och öka er leadsgenerering.

Processen att skapa leadsgenerering handlar om att identifiera potentiella kunder för era produkter och tjänster. Personer som visar ett intresse för det ni erbjuder är ett lead och genom rätt marknadsföring kan man omvandla det organiska intresset till en kund.

Här är två exempel på hur du kan skapa högkvalitativa leads:
 

1. Marknadsföring

Genom våra marknadsföringskanaler (läs mer om dem i förra veckans artikel) upptäcker professionella inköpare och beslutsfattare våra kunders produkter och tjänster. Det är därför viktigt att företagspresentationerna är optimerade för att omvandla dessa leads till kunder.

Tips: Se till att er call-to-action (CTA) är attraktiv för besökare för att uppmuntra dem att titta vidare. Detta kan vara genom att ha intressanta titlar och hög kvalitet på bilderna. Till exempel, företag som har hög kvalitet på sina bilder skapar genast mera intresse hos en eventuell kund. Människan gör upp sin åsikt om information på några sekunder och att ha bra bilder kan hjälpa att “övertyga” de som tittar på er presentation att undersöka vidare.

När era besökare klickar på CTA knappar kommer de till en landningssida på er hemsida. Den bör vara särskilt utformad för att fånga era leads genom att ha ett erbjudande eller erbjuda något av värde som till exempelt information (e-bok, kurs, mall etc). Här är det värdefullt för er att ha ett formulär som gör att besökarna lämnar sina uppgifter i utbyte mot erbjudandet. Nu har du fått ett nytt lead!

2. Direkta förfrågningar genom bevakning av produktgrupper/kategorier

Vi tar emot förfrågningar dagligen och skickar vidare till företag i vår databas som matchar kategori och verksamhetsområde. I sin tur så kan inköparna lita på att vi skickar deras förfrågningar till företag som håller god standard och är seriösa. Redan här har ni en stor chans att omvandla förfrågan till en kund.

Tips för framgångsrik leadsgenerering för direkta förfrågningar:
- Se till att ni bevakar rätt produktkategorier i Leverantörsportalen.se och syns under rätt verksamhetsområden på Byggbasen.com.

- När ni får en förfrågan genom Byggbasen, var snabb att återkomma till kunderna med en tydlig och väl ihopsatt förslag. De vill ofta ha ett snabbt svar och de som skickar svar snabbt visar redan här att de är organiserade och professionella. Ni börjar på en bra fot!

- Alla kunder gillar att se vad företag och entreprenörer har gjort för projekt tidigare. Att ha information om vad man har gjort tidigare kan göra en jättestor skillnad för en kund som funderar på att använda era tjänster. De känner sig tryggare och ser att ni kan leverera tjänsten eller produkten till deras standard. Ni kan skicka in referensjobb som vi lägger upp på er företagspresentation.

- Se till att synas på Byggbasen! Att synas ofta på kanaler som kunder använder är viktigt så att de ser erat namn. De börjar känna igen er som ett aktivt företag vilket ser professionellt ut. Skapa fantastiska erbjudanden på er hemsida och företagspresentation och marknadsför dem genom våra nyhetsutskick och banners (se prislista).
 
 
Hur ser du till att du syns på rätt kategorier och matchar förfrågningar som kommer in på Byggbasen?

Logga in på Leverantörsportalen.se och börja med att gå igenom era verksamhetsområden och resurskonto i Leverantörsportalen.se som styr var ni syns på Byggbasen.com och vilka förfrågningar som skickas till er.

Kontakta gärna oss om du vill ha hjälp med detta! 

 

Annonser