Baseco Golv AB > Baseco betyder kvalitet

Baseco betyder kvalitet

På Baseco torkar vi virket till cirka 8 procents fuktighet. Det gör golven och panelerna formstabila och ger dem den där speciella kvaliteten som skiljer dem från mängden.


För att virket riktigt ska komma till sin rätt och få den där kvaliteten som skiljer det från mängden, krävs det att det torkas ordentligt. På Baseco torkar vi virket till cirka 8 procents fuktighet. Det kallas möbeltorrt på branschspråk och gör att golvet eller panelen behåller sin formstabilitet även efter inläggning. Tack vare den låga fuktkvoten kan golvet läggas eller panelen sättas upp direkt från obruten förpackning.

Läs mer om Baseco betyder kvalitet på företagets hemsida

Baseco Golv AB
Hemsida: www.baseco.se

Baseco Golv AB

Baseco i Sorsele tillverkar massiva trägolv, stugor och paneler för väggar och tak. Våra golv och paneler är gjorda av senvuxen och mycket stark fura och gran som vuxit i minst 100 år. De är dessutom torkade till cirka 8 procents fuktighet vilket ger formstabila produkter av yppersta kvalitet.

Vi har ett stort sortiment av färdigbehandlade golv och paneler i olika färger och utföranden. Sedan vi inledde vår golvtillverkning 1980 arbetar vi hela tiden med att ta fram nya produkter för både den nationella och internationella marknaden.

Vi på Baseco lever och verkar sedan generationer tillbaka i barrskogsbältet i Lappland. Det har gett oss stor kunskap och erfarenhet när det gäller både hantverket och den viktiga vidareförädlingen av skogen. När du köper en produkt från Baseco kan du med andra ord vara säker på att du får både kvalitet och skönhet som varar år ut och år in.