Eld & Vatten Sverige > Brand- och röklist för dörrar

Brand- och röklist för dörrar

Brandlister och röklister för eftermontering i dörrar. Lister finns i två huvudtyper och levereras som singel dörr set eller dubbel dörr set.

Den första typen är producerad av utvidgande/isolerande material, med ytskikt i färgad vinyl eller trälaminat. Den ena kanten har en rökborsteförsegling. På baksidan har listen självhäftande tejp för enkel montering. För säkerhets skull bifogas små spik för användning i längdriktningen med 300mm avstånd. Efter montering kan listen övermålas om man önskar (EJ rökborsten). Denna produkt finns i brunt, vitt eller trälaminat (fanér). Den andra typen (SDS/P eller DDS/P) är gjord som ett plastband med mjukt gummi, rökförsegling och brandisolerande material. Även denna typ har självhäftande baksida för enkel montering och är tillgänglig i vitt och brunt. Observera att det även på denna modell är det standard med rökborste på gångjärnsidan medan andra typer av plast har gummiblad mot rökförsegling.

Läs mer om Brand- och röklist för dörrar på företagets hemsida

Eld & Vatten Sverige
Hemsida: www.eldochvatten.com

Eld & Vatten Sverige

Eld & Vatten Sverige är importör och distributör av Envirograf brandskyddsfärg och flamskyddsfärg för trä. När man säger brandskyddsfärg, tänker många på tjock och trögmålad färg som inte alltid ger ett snyggt resultat. Men med Envirograf brandskyddsfärg, är det som att måla med vilken färg som helst. På den färdigmålade ytan kan man inte se att den är brandskyddad! Finns i vitt och transparent.

Dessa färger passar utmärkt för att brandskydda trämaterial, t ex dörrar, tak och väggar i miljöer där det inte skall synas att materialet är brandskyddat.

Vi har även Brand & röklister, självstängande gångjärn mm. Dessa produkter är välkända och väldokumenterade som något av det allra bästa för att behandla bl a trä mot brand.

Firebreather patenterade och prisbelönta brandventiler med momentan verkan. För en brandsäker takfot eller brandsektionering i trävägg är Firebreather det ultimata, enkel att montera, inga kabeldragningar, ingen strömförbrukning, och alltid aktiv för att förhindra brandspridning. Med Firebreather ventiler uppfylls kravet på takfot i BBR19 (Boverkets Byggregler)

Eld & Vatten har innovativa lösningar för att på bästa sätt skydda sig mot explosiva bränder och vi har stort fokus på att brandsäkra och skydda äldre byggnader i trä

Vi hjälper er att brandsäkra er byggnad / hus, så kontakta oss för mer info!

Egna Sökord:
Brandskyddsfärg, brandskyddat trä, brandventilation, brandsäker vägg, brandavskiljande vägg, brandsektionering, BS1d0, k210, tändskyddande beklädnad, Securo, Firebreather, utrymning, vattendimma, brandskyddsdokumentation, heta arbeten, hjärtstartare, takfot, brandsäker takfot, takfotsbrand, brandsäkert hem, branddörr, branddörrar, brandsektionering, brandduk, branddörr, brandspridning.