Stombergs Massiva Trägolv > Furugolv av gammelfuru

Furugolv av gammelfuru

Stombergs Massiva Trägolv är tillverkare av furugolv av gammelfuru.


Till våra furugolv har vi valt en råvara som ser ut som furu gjorde förr; övervuxen stock av svensk gammelfuru. Detta för att skapa den genuina känslan vi hittar i slott, herrgårdar, kyrkor samt andra kulturminnesmärkta byggnader.

Med dessa golv brukar vi återskapa miljöer vid renoveringar men även återställa efter bränder och andra skador. Bredder, längder och tjocklekar är helt beroende på de unika förutsättningarna inför varje projekt. Detta gör vi inte till vardags, men vi är stolta över att få vara med att föra ett kulturarv vidare till nya generationer.

Läs mer om Furugolv av gammelfuru på företagets hemsida

Stombergs Massiva Trägolv
Hemsida: www.stombergs.se

Stombergs Massiva Trägolv

Stombergs Massiva Trägolv tillverkar skräddarsydda trägolv och paneler av såväl svenskt som importerat trä, stjärnparkett, fiskbensparkett, kortstavsparkett, massiv tilja, trätrappor, träpaneler, måttanpassade trappsteg mm. Tillverkade för svenska förhållanden i Sverige.

Vi tillverkar våra ekgolv av äkta svensk ek.

Vi är specialister på massiva trägolv och har tillverkat och lagt hundratusentals kvadratmeter trägolv i exempelvis kontor, restauranger, bostäder, butiker och flygplatsterminaler.

Genom åren har vi lärt oss det mesta om trägolv, hur de fungerar i olika klimatförhållanden och hur man sköter om dem så att de bara blir vackrare med åren. Från att från början endast ha tillverkat massiva trägolv, har vi idag även egna golvläggare samt en avdelning som enbart sysslar med skötsel och underhåll; Stombergs Recond & Underhåll.

Dessutom tillverkar vi även specialsnickerier som lister, trappor, ledstänger, paneler och bänkskivor.