Häfla Bruks AB > Lättdurk

Lättdurk

Häfla Bruks AB erbjuder bättre byggekonomi genom användning av lättdurk.

Användningsområdena för lättdurk är i det närmaste oändliga. På grund av sin låga vikt är den inte bara lätt att hantera, den ger också en bättre totalekonomi.

Det är du och ditt val som styr produktionen. Vad vill du ha för typ av lättdurk, var ska den användas och hur ska den skäras?

Lättdurk är en lättare produkt än den vanliga gallerdurken och därmed också det alternativa materialet för bjälklag och trappsteg där durkplåt eller gallerdurk normalt används. Lättdurk används till alla typer av industrigolv, trappor, entresolbjälklag, gångbanor m.m.

Lättdurk har dessutom många andra användning-områden. Påkörningsskydd, väggförstärkning, byggnadsställningar, hyllplan, skärmväggar, dörr och portelement för att nämna några exempel. Det är bara fantasin som sätter begränsningar för detta mångsidiga material.

Häfla Bruk lättdurk levereras som standard varmförzinkad enligt SS-EN ISO 1461.

Lätta att hantera
Durkprofilernas låga vikt underlättar montaget. De kan läggas för hand utan hjälp av kran eller dylikt.

Skärning
Lättdurken kan skäras och bearbetas helt efter Era önskemål. Det är en fördel att göra dessa ingrepp på fabrik, före varmförzinkning, för att få bästa resultat. Vid urskärningar där »bärlinan« kapas, förstärks durkarna med profil LU.

Projektering
Vi hjälper till med projektering av ditt lättdurksgolv och om så önskas även med balkunderredet. Kontakta oss på ett tidigt stadium.

Långa spännvidder
Häfla Bruk lättdurk tillverkas av profilerad plåt och väger endast 21,8 kg/kvm i 500 bredd. Vanlig durkplåt inklusive extra bärning väger 50 kg/kvm eller mera. Lättdurken är fribärande upp till två meters spännvidd och därigenom kan betydande materialbesparingar göras på den bärande konstruktionen. Vid spännvidder över 1500 mm bör durkarna kopplas ihop.

Läs mer om Lättdurk på företagets hemsida

Häfla Bruks AB
Hemsida: www.hafla.se

Häfla Bruks AB

Häfla Bruks AB är en modern industrianläggning med tillverkning av stålprodukter till byggnadsindustrin. Exempel på detta är formatskuren gallerdurk, ståltrappor såsom t ex spiraltrappor, entréramper, varmförzinkade raka trappor, mm.

Häfla Bruk har en historia som sträcker sig tillbaka till år 1682 då landshövdingen Jacob Henriksson Flemming fick tillstånd att tillverka 300 skeppund smidbart järn vid Häfla Övre Bruk. Den ursprungliga hammarsmedjan var i drift i 242 år och finns i dag kvar som byggnadsminne.

Balkongräcken, Durk, Entrémattor, Entréramper, Förråd, Förrådsinredningar, Garageinredningar, Handikappramper, Inbrottsskydd, Kombitrappor, Lagerinredningar, Laserskärning, laserteknik, Maskinskydd, Modulräcken, Plåtbearbetning, Plåtvaror, Raka trappor, Ramper, Räcken, Staket, Stegar, Sträckmetall, Stängsel, Takavvattning, Torkmattor, Trappräcken, Trädgårdsmöbler, Utrymningstrappor, Varmförzinkning, Verkstadsinredningar, Vindeltrappor,