Tovenco AB > Luftrening

Luftrening

Tovenco AB är tillverkare av UV-rening. Vår luftrenare har inbyggda UVC-lampor, som vid belysning av luftströmmen skapar fotoljusoxidation av organiska ämnen, lukter och fett.


Nu öppnar sig nya möjligheter för storköksventilation med vår nya teknik - fotoljusoxidation.

Vår luftrenare har inbyggda UVC-lampor, som vid belysning av luftströmmen skapar fotoljusoxidation av organiska ämnen, lukter och fett. UV-ljuset producerar ozon, som hugger av proteinkedjorna och därigenom ger möjlighet att oxidera fett i luften. Tekniken är känd sedan länge och användes idag inom livsmedelsindustrier, fiskindustrier, avloppsreningsverk och liknande där man vill ha bort obehagliga lukter.

Genom att fett och lukt reduceras till ett minimum, kan luftrenaren användas i redan befintliga storköksanläggningar, där det kan vara problem att släppa ut luften direkt. Det är också möjligt att med en rätt utförd UV-anläggning använda energibesparing genom värmeväxlare.

Läs mer om Luftrening på företagets hemsida

Tovenco AB
Hemsida: https://www.tovenco.se/

Tovenco AB

Sedan starten under 1970-talet har vårt familjeägda verkstadsföretag utvecklats från en mindre specialiserad verksamhet till ett stabilt företag med bredd. Några av våra modeller har funnits i vårt sortiment i snart 30 år och är fortfarande storsäljare på marknaden. Det ger ett bra betyg för vår kvalité och tidsenliga design. Vår produktion såväl som huvudkontor, lager och verkstad är strategiskt placerad i Hedesunda 4 mil söder om Gävle, med närhet till hela landet.
Vår affärsidé bygger på genuin kvalitet, lång erfarenhet och personlig service. Vi arbetar ständigt för att hålla oss uppdaterade med den senaste teknologin vad gäller material, tystgående fläktar och effektiv belysning. Vi använder LED-belysning och EC-motorer som standard i våra bostadskåpor.
Vi kan med stolthet säga att vi är ensamma på marknaden med designkåpor med volymdel för centralventilation. Dessa kåpor är utvecklade för att tillgodose marknadens efterfrågan på bättre funktion för lägenheter.
Genom kundanpassade lösningar och oändliga färgval kan Tovenco tillhandahålla ett sortiment av kåpor och fläktar som passar alla.
Tovenco är även en komplett samarbetspartner då det kommer till plåtarbeten, ventilation och luftreningssystem för storkök. Vi ställer höga krav på prestanda och material som uppfyller normer inom professionell livsmedelsindustri. Tack vare vår specialisering kan vi också utföra legoarbeten i rostfritt, aluminium och svartplåt.
Moderna maskiner tillsammans med erfaret hantverk och kompetenta tillverkare skapar produkter i högsta kvalitet.
Det kan du lita på!