Allaway-CDS Centraldammsugare AB > Optima sugdosor

Optima sugdosor

Allaway-CDS är leverantör av Optima Sugdosor till centraldammsugare. Allaway-CDS har tagit fram en ny serie av sugdosor som passar i moderna bostäder.

De är dessutom lätta att installera och använda och finns i flera olika färger.

Optima har färre delar jämfört med tidigare sugdosor, vilket underlättar installationen. Montageställningen har till exempel röranslutningen inbyggd och ansluts precis som vilken rördel som helst i det limfria rörsystemet. Att den är rund i stället för fyrkantig underlättar också montering i skivväggar, där man kan använda samma typ av dosborr som för elektriska installationsdosor. Ett överflöd av fästhål gör att man kan sätta fast montagställningen ordentligt i reglarna och sedan ta bort överflödiga fästöron. Elanslutning görs på ett ställe i doslocket som ger dubbla startmöjligheter (start i sugdosa eller handtagsstart). Färdiga anslutningar finns också för att använda elrör till svagströmsledningen.

Läs mer om Optima sugdosor på företagets hemsida

Allaway-CDS Centraldammsugare AB
Hemsida: www.allaway.se

Allaway-CDS Centraldammsugare AB

Allaway är leverantör av centraldammsugare för små och stora miljöer såsom bostäder, kontor, villor och även lättare industri.

CDS centraldammsugare AB startades redan 1984 som första aktör på marknaden centraldammsugare för egna hem, och har sedan dess varit generalagent för varumärket Allaway. Företaget ingår idag som helägt dotterbolag i den finska Allawaykoncernen med säte i Jyväskylä, Finland. Allaway Oy ägs av det tyska bolaget Top Air AG.

Återförsäljare och serviceställen finns med god geografisk täckning från norr till söder.

Produkter:
Allaway 1-fas centraldammsugare för villor, radhus, daghem, mindre kontor och lättare industri. Dammsugare och tillbehör designade för absolut högsta finishkrav.

För större komersiella miljöer finns 3-fas system, Manta serien.

BA-serien är det naturliga valet för placering i biutrymmen, t ex i källaren. PM-serien kan placeras i stort sett var som helst i huset.

Tillbehör:
Dammsugarpåsar, Dammsugarreservdelar, Dammsugarslangar, Föravskiljare, Stoftavskiljare Dammsugarmunstycke