Pax AB > PAX fläktar

PAX fläktar

PAX Electro Products är leverantör av fläktar, badrumsfläktar och tilluftsventiler. PAX sortiment av fläktar och tilluftsventiler ger en bättre innemiljö.


PAX hjälper din bostad att andas. På en viktig punkt är ni ganska lika varandra, du och ditt hus, ni behöver båda andas för att må bra. Du andas ju reflexmässigt utan att ens tänka på det, men ditt hus behöver ofta lite hjälp med luftutbytet.

I PAX sortiment av fläktar och tilluftsventiler hittar du produkterna som hjälper dig att skapa en bra luftbalans i bostaden. Vid valet av fläkt tycker vi att du ska vara kräsen! Du bör ställa höga kvalitetskrav på driftsäkerhet, energiåtgång, installations- och servicevänlighet, automatikfunktioner och inte minst på en riktigt låg ljudnivå. Dessutom ska du naturligtvis trivas med fläktens utseende

Nya tider - nya behov
Vi tillbringar betydligt mer tid inomhus nu, jämfört med förr. Vi duschar allt oftare. Vi bygger, renoverar och inreder våra hus med olika typer av konstmaterial, som under lång tid släpper ifrån sig mer eller mindre nyttiga ämnen. Att våra vanor utvecklas i den riktningen innebär att vi ”smutsar ner” inneluften mer än tidigare. Naturligtvis bör vi då samtidigt ställa högre krav på ventilationen i bostaden. Men allt för många väljer i stället att ”täta till” bostaden, och på så sätt ändra bostadens ursprungliga egenskaper. Ofta i syfte att spara på uppvärmningskostnader. Vissa har t.ex. kastat ut sin oljepanna ur den självdragsventilerade villan. Detta för att lämna plats för en värmepump eller en miljöriktig fjärrvärmeanslutning. Den varma skorstenen, som tidigare var ”hjärtat” för självdraget i villan, blir då kall. Detta medför starkt minskat luftflöde ut ur huset, samtidigt som tillförseln av uteluft (frisk tilluft) in till t.ex. sovrum minskar betydligt.

PAX Fläktar förebygger
Men vad händer om vi fortsätter att ”snåla” på ventilationen och låter huset förbli ”tilltätat”? På kort tid kommer den dåliga luften att orsaka obehaglig lukt i stora delar av bostaden. På lite längre sikt bildas mögelangrepp och i värsta fall röta, om inte fukten ventileras ut på rätt sätt från husets våtutrymmen. Så långt materiella skador. I slutändan kommer även vi som bor i huset att må mindre bra - ohälsa i form av trötthet, återkommande huvudvärk och allergibesvär är vanliga följder för människor som vistats länge i dåligt ventilerade bostäder - ett alltför ”högt pris” för det ”täta och energiekonomiska” huset, eller hur? Om vi istället väljer att montera tilluftsventiler i husets ”torra utrymmen” och fläktar i våtutrymmen, så grundläggs en luftomsättning som förebygger, och ofta förhindrar uppkomsten av de ovan nämnda problemen. Montaget kan många gånger göras i anslutning till tidigare befintliga ventilationskanaler, vilket medför låg installationskostnad. Med andra ord;

En liten investering som gör stor nytta!

Läs mer om PAX fläktar på företagets hemsida

Pax AB
Hemsida: www.pax.se

Pax AB

Pax är marknadsledande i Norden på badrumsfläktar och handdukstorkar. Stor kraft läggs på utveckling av moderna, energisnåla och högkvalitativa produkter med fokusering på design i nära kontakt med slutkunden. Pax produkter kännetecknas av innovation med hög kvalitet och funktionell design. Pax produkter skapar inte bara bättre miljö i hemmet, de skall dessutom belasta miljön så lite som möjligt vid drift, tillverkning och leverans.

Hjärtat i verksamheten finns i den sörmländska orten Hälleforsnäs (mellan Flen och Eskilstuna). Här finns både fabrik och huvudkontor.