Abat AB > Plan aluminiumlucka

Plan aluminiumlucka

En plan lucka däremot tillverkas oftast av durkaluminium och används huvudsakligen inomhus. Den plana luckan kan även utformas så att den enkelt kan kläs med tex. matta. Luckorna används som nedstigningslucka, inspektionslucka eller golvlucka till bla. värme, vatten och avlopp. De kan placeras i golv, väggar, tak och på balkonger, bland annat för att säkra utrymningsvägar i lägenheter, kontor och offentlig miljö mm.


En plan aluminiumlucka används i huvudsak inomhus som golvluckor. Vid beställning av kompletta aluminiumluckor ingår lock samt ram för ingjutning eller eftermontage. Den levereras som standard med översida av obehandlad aluminiumdurkplåt och med rostfri gasfjäder med spärr som uppställningsbeslag.

Läs mer om Plan aluminiumlucka på företagets hemsida

Abat AB
Hemsida: www.abat.se

Abat AB

Abat AB är tillverkare luckor, ex runda nedstignings luckor, plana och överfalsade aluminiumluckor, samt brunnsfilter och skyddsgaller.

1968 levererades de första ABAT-luckorna som då tillverkades i tre storlekar. De användes främst vid pumpstationer. Idag, nästan 40 år senare, finns våra aluminiumluckor i tusental vid vatten- och avloppsverk, el- och värmeverk, sjukhus, broar, tunnelbanor, flygplatser mm.

En överfalsad lucka har som regel slät ovansida och används både utomhus och inomhus. En plan lucka däremot tillverkas oftast av durkaluminium och används huvudsakligen inomhus. Den plana luckan kan även utformas så att den enkelt kan kläs med tex. matta. Luckorna används som nedstigningslucka, inspektionslucka eller golvlucka till bla. värme, vatten och avlopp. De kan placeras i golv, väggar, tak och på balkonger, bland annat för att säkra utrymningsvägar i lägenheter, kontor och offentlig miljö mm. Våra väggmonterade luckor används också ofta som rökluckor för rökevakuering vid ev. brand.

Alla luckor kan fås med ram för ingjutning eller för eftermontage. Vid beställning av luckor med ingjutningsram kan man välja en förhöjd ram som anpassas efter tjockleken på betongen, allt för att underlätta arbetet vid formning samt få ett snyggt resultat. Luckorna kan förses med olika typer av lås allt efter de krav som ställs. Har du synpunkter på något så är du välkommen att kontakta oss.

Aluminiumluckor, durklucka, durkluckor, galler, golvlucka, golvluckor, inspektionslucka, inspektionsluckor, kvarnlucksgaller, lucka, luckor, manlucka, manluckor, nedstigningslucka, nedstigningsluckor, röklucka, rökluckor, skyddsgaller, säkerhetsgaller.