Ryds Glas AB > Säkerhetsglas

Säkerhetsglas

Härdat glas, laminerat glas, lamellglas - Rydgruppen i hela Sverige!


Härdat glas
Vissa glas utsätts för termisk härdning. Denna process gör att det uppstår höga tryckspänningar i glasets yta, vilket gör att det blir upp mot fem gånger starkare än vanligt floatglas. Om det spricker går det sönder i små, små bitar utan vassa kanter som inte ger upphov till skärskador (jämför sidorutor i bilar som oftast är härdade).

Laminerat glas
Glas kan användas för att skydda dem som vistas i en byggnad på många olika sätt: från personsäkerhet till brandskydd. Det möjliggör även skapandet av vackra konstruktioner med ett djärvt formspråk. Olika leverantörer tillverkar flera typer av glas som ger ökad trygghet och säkerhet utan att stänga ute det naturliga ljuset.

Lamellglas består av två glasskivor laminerade med mellanliggande skikt av PVB. Lamineringen ger glaset säkerhetsegenskaper då rutan sitter kvar i ramen även om den skulle spricka. Detta på grund av det sega skiktet (jämför vindrutor i bilar som alltid är laminerat glas).

Läs mer om Säkerhetsglas på företagets hemsida

Ryds Glas AB
Hemsida: http://www.rydsglas.se/

Ryds Glas AB

Ryds Glas är dominerande på marknaden i Sverige inom glasmästeri och arbetar med byggnadsglas, glasreparationer, inglasning av balkong och altan, Schüco aluminiumprofiler mm.

Företaget har sitt ursprung i Sundsvall där Erik Ryd 1947 startade Ryds Glasmästeri. Därefter övertog sönerna Georg och Leif verksamheten som expanderade kraftigt såväl geografiskt som produktmässigt. Nu leds företaget av tredje generationen Ryd genom Leifs son Magnus.

Du hittar oss över hela landet som glasmästerier och/eller specialiserade bilglasföretag.

Glas är det material som är vår huvudprodukt och i kombination med t.ex. aluminium blir till fönster, dörrar, tak, fasadpartier m.m. Idag är Rydgruppen dominerande i Sverige när det gäller utbyte och reparation av bilglas. Många av våra verkstäder är specialiserade på enbart bilglas medan andra är s.k. blandglasmästerier med såväl planglas som bilglas i sitt produktprogram. Med vår geografiska spridning kan vi tillhandahålla tjänster i stort sett över hela landet.

Rydgruppen bygger på en affärsidé med lokala företag i samverkan. Närheten till kunderna och smidigheten hos de små lokala företagen kombineras med den samlade kompetensen och styrkan hos det större företaget. Alla våra engagerade medarbetare brinner för att göra just dig till vår nästa nöjda kund. Nöjda kunder är Ryds Glas bästa ambassadörer.