Pilkington Floatglas AB > Självrengörande glas

Självrengörande glas

Självrengörande glas. Den unika dubbelverkande beläggningen på Pilkington Activ™ använder naturens UV-ljus för att bryta ner organisk smuts.

Den unika dubbelverkande beläggningen på Pilkington Activ™ använder naturens UV-ljus för att bryta ner organisk smuts. När det regnar på rutan sköljs smutsen effektivt bort. Resultatet blir mindre behov av fönsterputsning och renare, klarare fönsterglas.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta din närmaste Pilkington Activ™-leverantör.

Mera information om självrengörande glas hittar du via nedanstående länk. En sammanfattning finns också i GLASFAKTA som kan beställas som trycksak eller laddas ner som pdf (548kB).

Läs mer om Självrengörande glas på företagets hemsida

Pilkington Floatglas AB
Hemsida: www.pilkington.se

Pilkington Floatglas AB

Pilkington är en av världens största tillverkare av glas och glasprodukter som exempelvis: floatglas, valsat glas,energisparglas, brandskyddsglas, solskyddsglas med mera.

Pilkington har utvecklat världens första självrengörande glas med dubbelverkan – Pilkington Activ.

Pilkington i Sverige är uppdelat i affärsområdena Bygglas och Bilglas.

Floatglas till byggindustrin kan säljas utan vidare bearbetning eller vidareförädlas till produkter med förbättrade egenskaper. Pilkingtons produkter hjälper till med att påverka energianvändningen, skydda mot brand, isolera mot buller, ge säkerhet och skydd, erbjuda dekor och sekretess, används i helglasade fasader, och kan nu även fås med självrengörande egenskaper.

Pilkington är marknadsledande när det gäller storskaliga processer för beläggning och laminering av glas samt spegeltillverkning.

De viktigaste verksamheterna är:
• Tillverkning av floatglas
• Tillverkning av valsat glas
• Halvfabrikat: belagt, laminerat och försilvrat glas, brandskyddsglas
• Förädling: härdat glas, isolerrutor, grossistverksamhet
• Glasningssystem: t.ex. Pilkington Planar™.