Kulturjern AB > Stamskydd

Stamskydd

Kulturjern AB är leverantör av stamskydd.


Markgaller och Stamskydd används för att skydda ungträd mot skador och förhindra att marken blir trampad vilket därmed "kväver" trädets rötter. Vi erbjuder 6 olika modeller som består av 4 delar (totalt ca 200 kg) som monteras ihop med bultar. Markgallrena kan levereras med bevattningslock som kan profileras med kundens eget emblem e.d. Levereras täckmålade. På begäran levererar vi också planteringslådor i betong. Innerdiametern på samtliga markgaller är 700 mm.

Läs mer om Stamskydd på företagets hemsida

Kulturjern AB
Hemsida: www.kulturjern.se

Kulturjern AB

Kulturjern har ett brett sortiment av utebelysning, utomhusbelysning, trädgårdsbelysning, markgaller, stamskydd, urnor och staket för villa, gård, slott, trädgård, park och offentlig miljö. Vackra och tidlösa exteriörer som fasadbelysning, stallyktor, lyktor, lyktstolpar, parkbelysning och mycket mer. Hantverksmässigt tillverkad av gedigna material och med tidlös design. Vi har även staket och grindar av smide som tillverkas efter dina mått. Grindautomatik - grindöppnare finns som tillbehör till våra smidesstaket och smidesgrindar.

Grindarna och staketen kan fås varmförzinkade och pulverlackerade. Våra planteringsurnor - planteringskärl är tillverkade efter gamla modeller och är av gjutjärn; alla urnor har dräneringshål vilket gör att de kan stå ute året om utan att gå sönder.

Vi har sedan vi startat tagit fram gjutjärnsprodukter som förskönar en utemiljö. För den offentliga miljön har vi följande lösningar; trädskydd av smide, markgaller av gjutjärn eller segjärn, stamskydd av smide, trafikhinder - pollare av gjutjärn, gjutjärnsstaket, rörstolpar - rörstolpe, utebelysning - parkbelysning och parkurnor. Vi har även möjlighet att erbjuda skräddarsydda lösningar med t.ex. egen logotyp eller stadsvapen. Vi tar även fram nya modeller om ni har önskemål om en egen utformning eller justering av befintlig produkt.

Nu är även Berga Brunnsinsatser en del av Kulturjern och har fallskydd för både dagvattenbrunnar och nedstigningsbrunnar. Dessa fallskydd och brunnsinsatser är tillverkade i segjärn och klarar en hög belastning.