Trebolit > Takentreprenör, Elastolit - enlagssystem

Takentreprenör, Elastolit - enlagssystem

Trebolit Elastolit tätskiktsmattor för tak ger enkel, snabb och kostnadseffektiv taktäckning vid såväl nyproduktion som renovering.

I vårt sortiment finns två olika Elastolit tätskiktsmattor för enlagstäckning. Ett lager tätskiktsmatta läggs direkt på underlaget.

Elastolit Tätskiktsmattor består av gummimodifierad (SBS-styren-butadien-styren) bitumen som ger mattorna mycket elastiska egenskaper - smidighet och fogstyrka och tar därför upp stora rörelser i underlaget även vid låga temperaturer. Den mekaniska slitagebeständigheten är dessutom mycket hög.

I de flesta fall fästes tätskiktet genom mekanisk infästning vilket är det säkraste och lättaste sättet att få ett tak som ligger tryggt även under rejäla stormar. Alternativt kan mattorna även strängsvetsas mot underlaget. Tätskiktsmattorna är uppbyggda runt en mycket kraftig polyesterfilt som stomme. Översidan är belagd med skiffer. Undersidan består av en PP-folie.

Elastolit är registrerat varumärke av Trebolit.

Läs mer om Takentreprenör, Elastolit - enlagssystem på företagets hemsida

Trebolit
Hemsida: www.trebolit.se

Trebolit

Trebolit är en leverantör av bl.a. tätskikt för tak, med både tätskiktsmattor för enlagstäckning och tvålagstäckning, tätskitsgarantier samt vattenisolerande membran.

Trebolit utvecklar och marknadsför tätskiktsprodukter och andra byggprodukter speciellt anpassade för den svenska marknaden. Vi startade vår verksamhet redan 1889, vilket innebär att vi är Sveriges äldsta företag i branschen. Därför kan vi lugnt påstå att vi mer än väl vet vad som krävs för att producera tätskikt som ger lång och trygg livslängd.

Våra tätskikt är tillverkade i Sverige för det nordiska klimatet. Inblandningen av SBS (som är en gummipolymer) är förhållandevis stor, vilket ger överlägset elastiska egenskaper jämfört med produkter som har lägre andel gummi och är tillverkade för varmare klimat i södra Europa.

Inget tak är bättre än dess detaljer. För Trebolit är det en självklarhet att erbjuda kompletta system för alla taktyper. Allt från prefabricerade detaljer till tätskiktsmaterial - från den lilla detaljen till optimerad funktionell helhet.

Trebolit samverkar med etablerade takentreprenörer över hela Sverige, bl a genom fortlöpande utbildning i läggningsteknik och produktkännedom.