Trebolit > Takentreprenör, Trebolit - tvålagssystem

Takentreprenör, Trebolit - tvålagssystem

Som komplement till det mer vanliga enlagssystemet erbjuder Trebolit även ett traditionellt tvålagssystem till tätskikt för tak.


Först lägger man då ett lag YEP 2500 alternativt YAM 2000, som helklistras i asfalt. YEP 2500 kan dessutom infästas mekaniskt, sträng- och skarvklistras beroende på underlaget.

Ovanpå underlagsskiktet läggs ett lager Elastolit SEP 4000 som helklistras. Ytskiktet är uppbyggt kring en kraftig polyesterfilt och ytan är skifferbelagd. Undersidan är sandbeströdd.

Med detta system får man två var för sig täta skikt som tillsammans skapar ett absolut tätt tak med maximal trygghet.

Ytvikten är totalt 8,5 kg/kvm.

Färger: Pansargrå, vit, röd, grön och kristallsvart.

Läs mer om Takentreprenör, Trebolit - tvålagssystem på företagets hemsida

Trebolit
Hemsida: www.trebolit.se

Trebolit

Trebolit är en leverantör av bl.a. tätskikt för tak, med både tätskiktsmattor för enlagstäckning och tvålagstäckning, tätskitsgarantier samt vattenisolerande membran.

Trebolit utvecklar och marknadsför tätskiktsprodukter och andra byggprodukter speciellt anpassade för den svenska marknaden. Vi startade vår verksamhet redan 1889, vilket innebär att vi är Sveriges äldsta företag i branschen. Därför kan vi lugnt påstå att vi mer än väl vet vad som krävs för att producera tätskikt som ger lång och trygg livslängd.

Våra tätskikt är tillverkade i Sverige för det nordiska klimatet. Inblandningen av SBS (som är en gummipolymer) är förhållandevis stor, vilket ger överlägset elastiska egenskaper jämfört med produkter som har lägre andel gummi och är tillverkade för varmare klimat i södra Europa.

Inget tak är bättre än dess detaljer. För Trebolit är det en självklarhet att erbjuda kompletta system för alla taktyper. Allt från prefabricerade detaljer till tätskiktsmaterial - från den lilla detaljen till optimerad funktionell helhet.

Trebolit samverkar med etablerade takentreprenörer över hela Sverige, bl a genom fortlöpande utbildning i läggningsteknik och produktkännedom.