Garageportexperten Sverige AB > Vipportar

Vipportar

Garageportexperten har försäljning av vipportar. Vipporten dominerade 70- och 80-talen. Har du en sådan port idag bör du kontrollera att både fjädrar och infästningar fungerar som de ska.


Portbladet består av en enda skiva som svänger upp under taket på två upphängningspunkter. Vipporten är den enklaste av alla porttyper. Mycket vanlig i garagelängor och radhusgarage. Portbladets vikt är i normalfallet balanserad med olika fjädersystem. I moderna vipportar är fjädrar inkapslade eller placerade så att klämrisken minimeras. I upplyft läge ligger bladet horisontellt under garagetaket. Vipportar finns både isolerade och oisolerade.

+ Fördelar
Vipportar bygger på en mycket beprövad konstruktion med få rörliga delar. De är relativt enkla att montera och sköta. Många färger, former och material att välja mellan. Och i oisolerad form är de billiga.

- Nackdelar
Vipportar stjäl utrymme både framför och inne i garaget. Inkörningshöjden är begränsad. De kan bli farliga på sikt – om fjädrar brister eller infästningar släpper.

Läs mer om Vipportar på företagets hemsida

Garageportexperten Sverige AB
Hemsida: http://track.adform.net/C/?bn=371424

Garageportexperten Sverige AB

Garageportexperten erbjuder försäljning, service, montering, besiktning av garageportar, industriportar och ytterdörrar.

Idag erbjuder vi garageportar till hela landet med utgångspunkt från utställningar på 31 orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. På våra utställningar kan du se och prova den nya generationen säkra garageportar från de stora, kända leverantörerna!
Mer information om närmaste utställning får du genom att klicka på kartan längst ned till höger.

Sedan starten 1997 har vi sålt och monterat över 100000 portar till villor, hyreshus och bostadsrättsföreningar. Hos oss hittar du garageportar, industriportar, ytterdörrar och grindöppnare.
Kontakta oss så får du all den hjälp du behöver.