Woodsafe Timber Protection AB > Woodsafe Exterior WFX

Woodsafe Exterior WFX

Woodsafe är tillverkare av brandskyddade träprodukter. Woodsafe Exteriör Fire-X är marknadens mest mångsidiga träprodukt med brandskyddande egenskaper.


Byggandet av träkonstruktioner med träfasad i flervåningshus ökar stadigt över hela Europa, ett framsteg för klimatsmart byggande och kommande generationer eftersom trä är världens mest varierande byggnadsmaterial. Det är med stor glädje vi på Woodsafe som enda leverantör kan leverera typgodkänd träfasad enligt BVL och testmetod SP-Fire 105 samt NT-Fire 054 EXT (kommande prEN15192).

Trenden världen över är mer trä både inomhus och utomhus, och när vi pratar utomhus är det både som konstruktion och fasad. Man uppför hus i upp till nio våningar med trä som huvudsakligt byggnadsmaterial. Detta är möjligt genom användning av limträ och brandskyddat trä, till exempel Woodsafe Exteriör.

Läs mer om Woodsafe Exterior WFX på företagets hemsida

Woodsafe Timber Protection AB
Hemsida: www.woodsafe.se

Woodsafe Timber Protection AB

Woodsafe Timber Protection är leverantör av brandskyddat och brandimpregnerat trä, tändskyddande beklädnad, brandskyddsfärg mm.

Woodsafe Timber Protection är ett specialiserat företag som sätter brandsäkerheten i fokus. Vi arbetar uteslutande med industriell brandimpregnering genom vakuum-/tryckprocess, vilket innebär trygghet för dig som kund. Vi vet vad som gäller och hur man löser brandtekniska krav såsom Euroklass B-s1,d0 enligt EU:s byggproduktförordning 305/2011/EEG eller nationellt fasadkrav SP-Fire 105 i BR1 byggnader med träfasader fler än 2 våningar för säker utrymning mm.