Första spadtaget för Trädgårdsstaden i Upplands-Bro

Onsdagen den 6 november togs ett traditionellt första spadtag för infrastrukturen till Trädgårdsstaden i Upplands-Bro där Riksbyggen planerar för cirka 800 bostäder. Med och tog första spadtaget var kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD) och Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst.

– Satsningen i Upplands-Bro är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss Riksbyggens stora kunnande kring hållbarhet i utvecklingen av Trädgårdsstaden för att skapa levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst.

I det som ska bli Trädgårdsstaden – området mellan järnvägen och Brobäcken söder om Bro station – planeras för bostäder, skola, förskolor, närservice och kollektivtrafik. I den inledande delen av projektet planeras för cirka 800 bostäder.

Det är Upplands-Bro kommun och Riksbyggen som är samarbetspartners i projektet och första inflyttning beräknas till 2023.

För mer information:
Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst, 08-553 63 504
Carl-Henrik.Appel@riksbyggen.se

 

Källa: http://www.byggbasen.com/ftg/riksbyggen_ek_for/44440.html

Annonser