Essem Design AB > Nostalgi hatt-/skohylla grund

Nostalgi hatt-/skohylla grund

Essem Design AB är tillverkare av exempelvis hatt-/skohyllor. Kontakta Essem Design AB eller besök företagets hemsida för mer information.

Hatthyllan och skohyllan Nostalgi ritades 1937 av Gunnar Bolin. Hyllan har kommit och gått genom decennierna, men ses idag som en klassiker i svensk möbelhistoria. Konsolerna tillverkas av återvunnen aluminium som förenas av rundstav i bl.a. trä och aluminium. Rundstaven kommer i längden en meter, men kan kapas efter önskad längd. Dessutom kan Nostalgi förlängas med hjälp av en påbyggnadsdel innehållande; mellankonsol, rundstavar och ankarkrokar och på så sätt bli hur lång som helst. På varje del sitter tre stycken ankarkrokar pressgjutna i återvunnen aluminium. De metaller som inte är behandlade som aluminium, mässing och koppar kommer i sitt råa utförande vilket kan ge variation från detalj till detalj. Trä är också ett material som kan variera i utseende och krokarna har ett glansigare utseende än konsolerna i utförandet aluminium.

Kontakta Essem Design AB eller besök företagets hemsida för mer information.

Läs mer om Nostalgi hatt-/skohylla grund på företagets hemsida

Essem Design AB
Hemsida: https://www.essem.se

Essem Design AB

Essem Design AB i Anderstorp är det personliga företaget som ska utveckla, tillverka och marknadsföra hållbar, funktionell och designad hallinteriör för privata och offentliga miljöer på en global och digital marknad. Företaget tillverkar och marknadsför kapphyllor, hatthyllor, skohyllor, klädställ, galgar, kroklister, krokar sittbänkar, avlastningsbänkar för hemmiljö, offentlig miljö, samlingslokaler och personalrum med mer. Essem Design AB har nära kontakt med kunder och leverantörer. Essem Design AB kännetecknas av ständiga förbättringar avseende kvalitet som miljö.

Essem Design AB väljer miljövänliga alternativ och leverantörer från närområdet i största möjliga utsträckning. Företaget strävar mot minsta möjliga förbrukning av resurser samt förebygger föroreningar. Essem Design AB uppfyller gällande lagar och förordningar.

Essem Design AB:s produkter går att hitta i både privata hem och i offentliga miljöer. Företaget i sortimentet allt från klassiska hyllor från funktionalismens era till nyritade krokar från dagens framstående formgivare. Kontakta Essem Design AB för mer information eller besök företagets hemsida.