Österbybruk Sten & Anläggning AB > Fontäner

Fontäner

Österbybruk Sten & Anläggning AB
Hemsida: http://www.osagranitbutik.se

Österbybruk Sten & Anläggning AB

Österbybruk Sten & Anläggning AB är en entreprenör och leverantör som utför allt inom stensättning, som t ex smågatsten, storgatsten, granitmurar, stensättning,granittrappor och plattsättning för utomhusmiljöer samt utbildar stenläggare.

Några av våra arbeten är stensättningarna utanför Alfred Nobels museum i Vinterviken, östra portarna vid Stockholms Stadion, Lejonbacken vid slottet i Stockholm samt ett stort antal privata anläggningar.

Sedan 1997 har vi god kontakt med Kina och då i form av granitimport. Det har gått sakta men säkert och har utvecklats till goda relationer och förstklassiga produkter. Vi kan nu erbjuda granitskulpturer i tio färgstarka granitarter.

Vi har också bedrivit stensättarutbildningar med mycket gott resultat. Där har vi plockat upp ett gammalt lärlingsyrke, fast i modern tappning, med stor vikt på friskvård och modern arkitektur. Till våra utbildningar tar vi emot deltagare från hela Sverige.

År 2000 hade vi den stora äran att få ta emot utmärkelsen Årets Företagare i Östhammars Kommun. I samband med utmärkelsen fick vi besök av Mona Sahlin, Biträdande näringsminister.

Stensättarutbildning fortlöper veckovis från och med i Österbybruk (4 mil norr om Uppsala).